Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: «Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΞΕΚΙΝΑ»!

Στον ανελέητο πόλεμο κατά της κοινής λογικής που έχει εξαπολύσει η ... «συστεγασμένη» Κυβέρνηση των δύο κομμάτων, γινόμαστε σχεδόν καθημερινά θύματα του επί ... «παντός επιστητού γνώστη» και λαλίστατου Υπουργού Υγείας. Όλα τα γνωρίζει, όλα τα λοιδορεί για όλα φταίνε οι άλλοι και κυρίως κατέχει πάντα τις λύσεις για ΟΛΑ τα προβλήματα, λύσεις που ξεκινούν και τελειώνουν στην πιστότατη εφαρμογή του μνημονίου με το οποίο στην αρχή ... διαφωνούσε, μετά όταν μπήκε στο «μαντρί» της Ν.Δ. συμφώνησε και τελευταία κατά δήλωσή του το έχει τοποθετήσει πάνω και από την λέξη «πατρίδα»!



Είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και πιστεύω ότι ΤΩΡΑ είναι η ευκαιρία. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να είναι τόσο απαθής όσο φαίνεται, ούτε τόσο αδιάφορος όσο θέλουν να τον παρουσιάσουν τα κυβερνητικά μίντια. Τα διάφορα γκάλοπ που γίνονται υπό ... παραγγελία, σίγουρα δεν αποδίδουν την οργή του κόσμου την οποία εμείς οι Φαρμακοποιοί αισθανόμαστε, εισπράττουμε και οφείλουμε να αναδείξουμε ...



Η τελευταία Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και οι δύο τελευταίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής υπερψήφισαν τις προτάσεις που κατατέθηκαν και μεταξύ των άλλων ζητούσαν την «μετατροπή» των 11.000 φαρμακείων μας σε ενημερωτικά εκλογικά κέντρα, εναντίον της Κυβερνητικής πολιτικής. Μιας πολιτικής όπως αυτή εκφράζεται με τα ... κατεπείγοντα νομοσχέδια που περνάνε από την Βουλή ... αβλεπεί, όπως και από τα διάφορα «κόλπα» που επιβαρύνουν οικονομικά τους ασφαλισμένους, με την τεράστια αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα και την αδυναμία ενός σάπιου συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του.

Δυστυχώς ο Π.Φ.Σ. δεν ανταποκρίθηκε όπως όφειλε στις εντολές της Γενικής Συνέλευσης (δεν είναι η πρώτη φορά) και γι’αυτό το λόγο ο Φ.Σ.Α. μη περιμένοντας την υλοποίηση των αποφάσεων από αυτόν, αποφάσισε να υλοποιήσει τις αποφάσεις των δικών του συνελεύσεων όχι μόνο για λογαριασμό του, αλλά και για όποιον άλλον σύλλογο ήθελε ανταποκριθεί σε αυτή την κίνηση...

Προκύρηξε ανοιχτό διαγωνισμό τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες , για την ανάθεση και προβολή της καμπάνιας σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για το διαγραφόμενο ... μέλλον του.

Ο διαγωνισμός έληξε την προηγούμενη Τρίτη, κατατέθηκε στο ΦΣΑ μόνο μία προσφορά (αυτό δεν είναι παράδοξο, συμβαίνει συχνά όπως και την προηγούμενη φορά με τα ραδιοφωνικά σποτ) και χθες Παρασκευή 25/4/14 ανατέθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του ΦΣΑ, η υλοποίηση της καμπάνιας. Μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της Κυβερνητικής παράταξης που ήθελε να ... ξανακάνουμε διαγωνισμό μέχρις ότου ενδιαφερθούν ... περισσότεροι του ενός υποψήφιοι , ώστε προφανώς η καμπάνια να γίνει .... μετά τις εκλογές!!! Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είχε παρόμοια αντίρρηση πριν από λίγες μέρες όταν για παρόμοιο διαγωνισμό κατετέθει πάλι ΜΟΝΟ μία προσφορά!

Η καμπάνια θα στραφεί γύρω από τα τεράστια προβλήματα όχι αποκλειστικά του κλάδου, αλλά της Ελληνικής κοινωνίας, που προκύπτουν από την πολιτική που ασκείται σήμερα από την παρούσα Κυβέρνηση. Δεν θα έχει σχέσει με κομματικές προπαγάνδες ούτε θα δώσει τροφή σε αυτούς που επιμένουν να τοποθετούν κομματικές ταμπέλες σε όποιους διαφωνούν μαζί τους. Η σημερινή αποκρουστική και ανθελληνική πολιτική, πρέπει να πάρει ένα ηχηρό μήνυμα ανεξάρτητα από το ποιός την εκτελεί. Σήμερα είναι αυτή η Κυβέρνηση ... αύριο ίσως κάποια άλλη! Το μάθημα πρέπει να δωθεί προς κάθε κατεύθυνση, γιατί συνήθως τα μαθήματα παίρνονται από τα λάθη των ... άλλων!

Θα κινηθούμε λοιπόν σε τρία επίπεδα: 

Α) Μεγάλες αφίσες που θα αναρτηθούν στη βιτρίνα των φαρμακείων που με χιούμορ και με κάποια δόση ειρωνείας θα περνούν το σχετικό μήνυμα ... χωρίς ακρότητες και υπερβολές.

Β) Έντυπο υλικό το οποίο θα περιέχει την αφίσα σε σμίκρυνση και ένα μικρό κείμενο που θα περιγράφει με απλά λόγια ... όσα ΔΕΝ ΕΧΕΙ αντιληφθεί ακόμα ο απλός πολίτης, ο οποίος «πληροφορείται» για το ... θεάρεστο έργο της Κυβέρνησης από τα γνωστά Μ.Μ.Ε.

Γ) Ραδιοφωνικά σποτ που θα αναδεικνύουν την τεράστια επιβάρυνση των ασφαλισμένων από τα αλλεπάλληλα χαράτσια, την αδυναμία του κράτους να παρέχει υπηρεσίες υγείας, αλλά και την ανυπαρξία της κοινωνικής πολιτικής ...

Όλα τα παραπάνω θα αναδεικνύουν το μέγεθος της ανικανότητας μιας πληθώρας αξιωματούχων που ενώ καλοπληρώνονται, όχι μόνο δεν κατάφεραν, ως όφειλαν, να εξαλείψουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αλλά αντικατέστησαν αυτά με συστήματα αυταρχισμού, δουλοπρέπειας και αντιδημοκρατικής νοοτροπίας...

Θα αναδεικνύουν ότι όλα αυτά που λέγονται από τα Κυβερνητικά μίντια όχι μόνο δεν στέκουν σε οποιαδήποτε λογική αλλά αντιθέτως σε κάθε ζωντανή εμφάνιση των Κυβερνητικών εκπροσώπων (Υπουργών , Δημοσιογράφων κ.λ.π.) οι πολίτες «ταξιδεύουν» εκτός ορίων λογικής, βλάπτοντας ανεπανόρθωτα ό,τι έχει απομείνει από το υπό κατάρρευση νευρικό τους σύστημα!

Είναι καιρός να αντιληφθούμε ΟΛΟΙ ότι οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο μοντέλο «επιβίωσης», που δεν έχει σχέση με ευνομούμενη κοινωνία , η οποία στηρίζεται σε αρχές και δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά με την επιβολή των συμφερόντων του ισχυρού. Αν σήμερα κάποιοι μέσα στον κλάδο αισθάνονται ισχυροί, να είναι σίγουροι ότι αύριο δεν θα έχει καμία αξία η αναγνώριση εκ μέρους τους ότι έκαναν λάθος...Θα είναι πια πολύ αργά για όλους! Και κυρίως για τους ίδιους.

ΣΗΜ: Η όλη καμπάνια θα είναι έτοιμη προς υλοποίηση από την 5η Μαϊου 2014. Θα μοιραστούν οι αφίσες, τα φυλλάδια και θα ξεκινήσουν τα ραδιοφωνικά σποτ. Όσοι επαρχιακοί σύλλογοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν υλικό από την καμπάνια, ας επικοινωνήσουν άμεσα με την γραμματεία του ΦΣΑ. Θα έχουν φυσικά την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους λογότυπο σε όλα τα έντυπα αντί για τον λογότυπο του ΦΣΑ.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου