Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ... «Η σπουδαιότερη αξία δεν είναι να μην πέφτεις ποτέ, αλλά να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»

27-12-2014



Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ήταν ανέκαθεν επίσημη αργία του Κράτους. Και ως τέτοια οφείλει να γίνεται αποδεκτή από όλους όσους σέβονται αρχές, νόμους, κανόνες και θεσμούς...

Μια βόλτα σήμερα το μεσημέρι στα νότια προάστια μου επιβεβαίωσε αυτό που καιρό τώρα ζούμε σαν κλάδος. Τον απόλυτο κανιβαλισμό.

Φαρμακεία ανοικτά χωρίς να είναι εφημερεύοντα (και άδεια από κόσμο) εν ονόματι της ...




...«διεύρυνσης» και του χάους που ο νόμος του ανεκδιήγητου πρώην Υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη επέβαλε στον κλάδο. Εφαρμογή της παροιμίας «ο θάνατός σου η ζωή μου» και της αλαζονείας του υποτιθέμενου ισχυρού με την δεσπόζουσα θέση του φαρμακείου του εις βάρος όλων των υπολοίπων που θέλουν να ζήσουν τουλάχιστον με αξιοπρέπεια...

Και δίπλα σε όλα αυτά η αφαίρεση από τους συλλόγους της ευθύνης ελέγχου του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων (για τις επίσημες αργίες μιλάμε γιατί για τις υπόλοιπες μέρες ωράριο δεν υφίσταται) σε συνδυασμό με την επίσης ... κατάργηση ουσιαστικά των πειθαρχικών συμβουλίων (με πρόταση μάλιστα του προηγούμενου Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.) δίνουν ανάγλυφη την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Απόλυτο χάος που επιτείνεται από την υποκρισία και τα ψεύδη των κυβερνώντων και των συμβούλων τους... Δημιούργησαν και επέβαλαν μια χαοτική κατάσταση στον κλάδο ξεκινώντας από το ωράριο, προχωρώντας στις πολλαπλές άδειες ίδρυσης φαρμακείων σε έναν μόνο φαρμακοποιό (την ίδια ώρα που μιλούν για πληθώρα φαρμακείων στην Χώρα μας) και συνεχίζοντας με την πώληση φαρμάκων εξ αποστάσεως (e-pharmacy)!

Είναι προφανής η συμμετοχή σε όλα τα ανωτέρω των δικών μας ... «μπουμπουκιών». Είναι προφανής η απληστία και η αλαζονεία όλων αυτών που ζητούν όχι απλά να επιβιώσουν αλλά να ... μεγαλουργήσουν πατώντας επί πτωμάτων. Είναι επίσης προφανής η δική τους συμμετοχή στις όποιες Κυβερνητικές αποφάσεις που δημιούργησαν αυτό το χάος και επέβαλαν τον κανιβαλισμό. Είναι οι ίδιοι που ζήτησαν το χάος, βασιζόμενοι στην ανωριμότητά τους και στην πλεονεξία τους.

Από την άλλη μεριά ένα πολιτικό σύστημα που με τις αποφάσεις και τις εμμονές των εκπροσώπων του οδηγεί την χώρα (και τον κλάδο μας) σε ένα απίστευτο χάος. Ανώριμοι, ευκαιριακοί, αναξιοπρεπείς , μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη βόλεψή τους, την έδρα τους, τις γνωριμίες τους κάνουν ότι μπορούν για να τρομοκρατήσουν ένα εξαθλιωμένο λαό.

Το δούλεμα που πέφτει από το Κυβερνητικό κονκλάβιο, έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Σε όλες τις επίσημες συζητήσεις με τους υπουργούς ... «έχουμε δίκιο», αλλά για καλό και για κακό θα ... ρωτήσουν και τη τρόικα η οποία παίρνει και τις τελικές αποφάσεις. Ακόμα και τροπολογίες νόμων για να διορθωθούν όλα τα παραπάνω ζήτησαν από τον ΠΦΣ στην προσπάθειά τους να κερδίσουν χρόνο, αλλά όταν τις υποβάλαμε εντός ελάχιστου χρονικού διαστήματος, ανακάλυψαν ότι δεν μπορούν να τις καταθέσουν στο τωρινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας , αλλά σε κάποιο μελλοντικό!!!

Βουλευτές –μπουμπούκια, εκπρόσωποι των εντολέων του λαού, που πηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς ιδεολογικές ή άλλες αναστολές, ευκαιριακές μεταγραφές μεταξύ των κομμάτων για τοποθετήσεις σε ανώτερα αξιώματα, πρόσκαιρες διαφωνίες και καταγγελίες βουλευτών που εναλλάσσονται με απόλυτες συμφωνίες για το ίδιο θέμα «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» ... και άλλα φαιδρά που ανήκουν στη σφαίρα της ... ψυχιατρικής!

Σοβαρότης μηδέν....

Το θέατρο του παραλόγου και της προσωπικής επιβίωσης στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων δίνει και παίρνει... Όλοι αυτοί οι «ανεξάρτητοι» βουλευτές που επιμένουν στο «ναι» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ή μετακινούνται από ψηφοφορία σε ψηφοφορία, δεν ενδιαφέρονται να μάθουν προς πια κατεύθυνση θα πάει η χώρα με την δική τους ψήφο; Λευκή επιταγή δίνουν, ή συνεχίζουν τα ψέμματα προς έναν λαό, που όπως φαίνεται εν γνώσει του τα δέχεται ; Που βρίσκεται το σίριαλ των δήθεν διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με την Τρόικα; Αφού όλοι γνωρίζουμε ότι καμία απολύτως διαπραγμάτευση δεν γίνεται, καμία Κυβέρνηση δεν έχει βάλει κόκκινες γραμμές, κανένας μα κανένας υπουργός δεν κονταροχτυπιέται με κανέναν τροϊκανό, γιατί συνεχίζουμε να επιμένουμε σε μάχες που θα δοθούν από την Κυβέρνηση και σε ανύπαρκτες διαπραγματεύσεις ;

Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα που δεν αντέχουν σε καμία λογική και που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τα παραθέτει ως παραδείγματα προς αποφυγή. Δεξιόστροφοι ή αριστερόστροφοι, δήθεν φιλελεύθεροι ή σοσιαλιστές, χωρίς ίχνος μετριοφροσύνης, προσπαθούν να πείσουν ότι έτσι και δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αντικρίσουμε την άβυσσο. Ουδόλως τους ενδιαφέρει ότι οι ίδιοι με την πολιτική τους οδήγησαν την Χώρα μας στο χείλος της αβύσσου και τους κλάδους σε αλληλοεξόντωση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως πολίτες αυτής της Χώρας θα δώσουμε την μάχη μας για να βγούμε από το τέλμα που μας έχουν οδηγήσει. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία επίσης ότι όσον αφορά τον κλάδο μας η θετική έκβαση της μάχης περνά μέσα από την συνοχή του και την απομόνωση των «μπουμπουκιών» του πάσει θυσία...

Αυτών που δεν γνωρίζουν τι θα πει συναδελφική αλληλεγγύη, ποιότητα ζωής και αξιοπρέπεια. Αυτών που κάθε τους βήμα αποτιμάται σε κέρδος, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και που πιστεύουν στην παντοτινή κυριαρχία τους...

Όσο για το μέλλον μας θα πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου αυτό που πριν 2.500 χρόνια είχε πει ο Κομφούκιος: «Η σπουδαιότερη αξία δεν είναι να μην πέφτεις ποτέ, αλλά να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις».

Και θα σηκωθούμε σίγουρα...


Κωνσταντίνος Λουράντος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου