Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πάρος, Σίφνος, Κίμωλος και Σίκινος μηνύουν μετά την Τήνο τον Άδωνη Γεωργιάδη. Η Μήλος…;



PDF | Εκτύπωση | E-mail
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 18:44

Μπαράζ μηνύσεων ξεκινάει όπως φαίνεται κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη. Όπως μετέδωσε το aftodioikisi.gr, μετά τον δήμαρχο Τήνου, Παναγιώτη Κροντηρά στα πρόθυρα του να καταθέσουν μήνυση εναντίον του υπουργού είναι ο πρώην δήμαρχος Πάρου, Κώστας Αργούζης, αλλά και οι δήμαρχοι της Σίφνου, της Σικίνου και της Κιμώλου. Αναμένουμε την στάση του δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκη, ο οποίος ως γνωστόν προέρχεται από τον ίδιο κομματικό χώρο με τον υπουργό Υγείας, καθώς και το Κέντρο Υγείας Μήλου ταλανίζεται από προβλήματα και τα ραντεβού για συνταγογράφηση φαρμάκων είναι στον αέρα.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας που συνεχώς χειροτερεύει, με τις υγειονομικές μονάδες των νησιών να παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης, εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων. Ιδιαίτερα εκτεθειμένο από αυτήν την εικόνα είναι το αρμόδιο υπουργείο, που ενώ παρείχε συνεχείς υποσχέσεις για μεταστροφή της κατάστασης, αποδείχθηκε τελικά ανακόλουθο.

Ένα βήμα πριν τη μήνυση κατά του Άδωνη Γεωργιάδη είχε φτάσει και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου Νοτίου Αιγαίου. Η πλειοψηφία όμως του περιφερειακού συμβουλίου απέρριψε το αίτημα του.

Η μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υγείας και κάθε αρμοδίου, που κατέθεσε ο Δήμαρχος Τήνου στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σύρου, βασίστηκε σε ομόφωνη συμφωνία του δημοτικού συμβουλίου, εξαιτίας της απερίγραπτης κατάστασης των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου