Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ανδρέας Σοφιανόπουλος: ''ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ή ΑΠΛΑ ΨΕΥΤΕΣ''

Δεν έχουν περάσει ούτε 3 μήνες από την επίσκεψη κλιμακίου του ΠΦΣ στον τότε υπουργό Υγείας κύριο Βορίδη, όταν λαμβάναμε απόλυτες διαβεβαιώσεις ότι τα ΜΗ.Α.ΦΑ. (Μη Αποζημιούμενα Φάρμακα) θα παραμείνουν στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή αυτόν του φαρμακείου και ότι ο ίδιος θεωρεί ότι το ζήτημα αυτό έχει κλείσει οριστικά. Τα ίδια ακριβώς επανέλαβε ενώπιον της Γ.Σ. των εκλεκτόρων του ΠΦΣ ο λειτουργών ως εκπρόσωπός του, ο συνάδελφος μας κύριος Καραθάνος μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Αλλά ούτε ο προηγούμενος Μάιος είναι πολύ μακριά όταν ο φιλολογικά λαλίστατος κύριος Γεωργιάδης διαβεβαίωνε με απόλυτο – ως συνήθως - τρόπο όλο το Πατραϊκό Υγειονομικό κοινό, ότι τα ΜΗΑΦΑ παραμένουν στο χώρο μας και πως όλα τα υπόλοιπα αποτελούν λαϊκισμούς και φαντασιοπληξίες των γνωστών συριζόπληκτων ΛουραντοΣοφιανόπουλων. 
Χθες ο κύριος πρώην υπουργός αποκάλυψε ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι διακαής του πόθος είναι να αγοράζει Depon μαζί με τη μορταδέλα. Και ευχαρίστησε δημοσίως τον εν...



... ενεργεία υπουργό Οικονομικών διότι προχώρησε στην προσωπική εκτίμηση ότι η εργαλειοθήκη του κυρίου Γκουρία θα είναι ακριβώς ίδια με αυτή που υλοποίησε ο κύριος Γεωργιάδης και αποτελείωσε και ο ίδιος με κάποιες φανταχτερές πινελιές! Ο δε κύριος Γεωργιάδης, τον οποίο εκτιμώ ότι ο φίλος μου κύριος Λουράντος πρέπει να αμείψει πλούσια ή έστω να επιτρέψει μια δωρεάν πρόσβαση στην πισίνα του για την αφιλοκερδή διαφήμιση που του προσφέρει, μας ενημέρωσε ότι παρότι μνημονιακότερος του Τόμσεν υπάρχει και ένα 10% στο οποίο διαφωνεί με το μνημόνιο. Συνεπώς με βάση με το συλλογισμό του, ο Τόμσεν πρέπει να διαφωνεί σε μεγαλύτερο ποσοστό. Και άρα για να έχει επιτευχθεί αυτό το μεγάλο ποσοστό ενσωμάτωσης, ο Άδωνις πίεζε τον Τόμσεν κι όχι ο Τόμσεν τον Άδωνι. Όλα αυτά φυσικά προκαλούν κλαυσίγελο και σε καμιά περίπτωση δεν απασχολούν επιστήμονες-συνδικαλιστές και ειδικά συνδικαλιστές που έχουν στην πλάτη τους βαρύ αντιμνημονιακό φορτίο. 
Αναμένουμε ψύχραιμα και ήρεμα την υλοποίηση των δεσμεύσεων των νυν υπευθύνων για την Υγεία, για ζητήματα που άπτονται του χώρου των φαρμακείων. Οι χθεσινές δε δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας επιβεβαιώνουν ότι σωστά αναμένουμε. 
Να γνωρίζουν όμως όλοι κάτι που πέρασε στα ψιλά το καλοκαίρι: η συγκεκριμένη εργαλειοθήκη που προωθούσε ο κύριος Άδωνις σε αγαστή συνεργασία με τον ιδεολογικό νεοφιλελεύθερο της πρώην συγκυβέρνησης, κύριο Χατζηδάκη και με την ανοχή τμήματος των δικών μας συνδικαλιστών δεν είχε καμία σχέση με τον ΟΟΣΑ, αλλά με εσωτερικές απόψεις ολιγαρχών που παρέδωσαν μεσαίοι γραφειοκράτες της επιτροπής ανταγωνισμού εν είδει ελληνικού ΟΟΣΑ. Φυσικά δεν έχουμε αυταπάτες – για το τι επιθυμεί ο ΟΟΣΑ για το επάγγελμα του Φαρμακοποιού. Όμως έχουμε την ελπίδα ότι μια Αριστερή κυβέρνηση ή ακόμη και μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, το χώρο της Υγείας δεν θα τον αντιμετωπίσει με τα γυαλιά του κυρίου Γκουρία. 
Αν πάλι ο κύριος Βαρουφάκης εννοούσε πως το νέο toolkit το οποίο πρόκειται να επεξεργαστεί συμπεριλαμβάνει έστω και υποψία δεσμεύσεων σαν κι αυτές που υπέγραψαν Άδωνις-Βορίδης, κακό και της δικής του κεφαλής - τα παραδείγματα των προηγούμενων στέκονται ζωντανά μπροστά του. Η πολιτική κάνει κύκλους και οι υπηρέτες της ανεβοκατεβαίνουν στις καρέκλες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης. Κάποιοι δε παλιοί μας γνώριμοι υπουργοί Υγείας από πρωτιές με 140.000 σταυρούς εκλέγονται στο όριο με 6-7000 σταυρούς πλέον. Ενώ κάποιοι άλλοι επιστρέφουν στις σκονισμένες καρέκλες των δικηγορικών ή άλλων γραφείων τους. 
Οι συνδικαλιστές των «συντεχνιών» όπως μας ονομάζουν ήμασταν και είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ παρακολουθώντας από τη μια το αδιάκοπο ταξιδάκι των πολιτικών ηγετόρων και προσπαθώντας να υπερασπίσουμε την ύπαρξη και την αναγέννηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος που για να μην ξεχνιόμαστε ο κύριος Χατζηδάκης την είχε αποκλείσει από την αγορά εργασίας. 
Σε κάθε περίπτωση κι επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα εκείνοι που έχουν να φοβηθούν και να απολογηθούν είναι οι σαλτιμπάγκοι και οι ψεύτες. Θέλω να ελπίζω ότι τέτοιοι δεν υπάρχουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός δυστυχώς της κυρίας Σοφίας Σακοράφα, της οποίας η τοποθέτηση κατά την ψήφιση του Ν.3918 κατά το μακρινό Φλεβάρη του 2011 αποτελεί για μένα σημείο αναφοράς για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μικρομεσαίο Ελληνικό Φαρμακείο ' υπάρχουν όμως τουλάχιστον ακόμη οι κύριοι Λαφαζάνης και Παπαδημούλης.


Ανδρέας Σοφιανόπουλος
Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας
Αντιπρόεδρος Π.Φ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου