Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΙΘΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΑΡΙΘΜΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΑ
- ΔΕΝ χρειάζεται αρίθμηση!!!! Ούτε από μας ούτε από.. μαγνήτες. Όποιος θέλει για δική του ευκολία (???) ας αριθμεί με το χέρι, με σφραγίδα με ό,τι θέλει. Θα εκτιμούσα πολύ να μην ήμουν.. εγγεγραμένος στα αρχεία(sic) 4 χρόνια τώρα συνεχόμενα, εγώ που μπορώ να διαχειριστώ το χάος μου χωρίς την αρίθμηση και τώρα μπορώ να ξαλαφρώσω. Ευχαριστώ.
- Στα προγράμματά μας όλες οι συνταγές αριθμούνται. Αυτός θα είναι και ο αριθμός τους ο οποίος δεν θα αναγράφεται ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε από μας, ούτε από τα προγράμματά μας. Αν κάποια στιγμή τα προγράμματα βρουν τρόπο να τυπώνονται επάνω οι αριθμοί για ευκολία μας καλό θα είναι αλλά ΔΕΝ χρειάζεται!!!

ΕΙΔΙΚΑ (Farmakon)
- Όλες οι συνταγές μόλις εκτελούνται παίρνουν με τη σειρά αριθμό. Αρα αν εκτελέσουμε σε ένα μήνα 200 συνταγές και τις βάλουμε κάτω τούμπα (κι όχι προς τα επάνω), στο τέλος του μήνα μόλις τις γυρίσουμε θα είναι με τη σειρά τους, τις βάζουμε στο φάκελο και είναι ΕΤΟΙΜΕΣ!!!!!
- Οι -για όποιο λόγο- χειρόγραφες συνταγές παίρνουν κι αυτές έναν αριθμό στο πρόγραμμά μας. ΑΛΛΑ αυτές χρειάζεται να γράψουμε εμείς αυτόν τον αριθμό ΕΠΑΝΩ γιατί τέλος του μήνα θα πάνε σε άλλο ματσάκι. Αρα το ματσάκι με τις πράσινες μπορεί να είναι 15/200 συνταγές με νούμερα 2-5-23-132-133-174 κτλ τα οποία θα γράψουμε ΕΠΑΝΩ
- Οι συνταγές ανασφάλιστων (που κι αυτές πάνε σε άλλο ματσάκι) μας δώκανε το ελεύθερο να τις αριθμούμε μαζί ή χώρια ανάλογα πώς το έχει το πρόγραμμά μας. Όταν λέω "να τις αριθμούμε" εννοώ να ΜΗΝ τις αριθμούμε όπως περιέγραψα στο ΓΕΝΙΚΑ
- Στις συνταγές που είναι μερικώς εκτελεσμένες έχουμε:
* μόλις τις εκτελέσουμε -την άλλη μέρα- μπαίνουν με ανάποδη σειρά. Αρα αν έχουμε κρατήσει 3 συνταγές (1η, 2η, 3η) για αύριο και τις εκτελέσουμε, παρατήρησα ότι παίρνουν νούμερο ανάποδα: 3η, 2η, 1η. Αρα απλά τις βγάζω, τις εκτελώ, τις βάζω πρόχειρα στο πλάι (προς τα επάνω) κι όταν τελειώσω τις πιάνω ματσάκι και τις βάζω τούμπα κάτω ως τελευταίες της τρέχουσας μέρας! Ετσι μπαίνουν με τη σειρά τους κανονικά.
* αυτές που δεν θέλουν οι ασφαλισμένοι άλλα φάρμακα (και ξεχάσαμε να τις κλείσουμε όταν εκτελούσαμε) πάμε και τις κάνουμε status χειρόγραφη, πατάμε F3, και κλείνουν και πάνε ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ στη μέρα εκτέλεσής τους
- ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ! Στο C-T απλά πατάμε επαναρίθμηση. Πάνω μας έχει με "0" νούμερο τις εκκρεμείς κι όλες τις άλλες με τη σειρά. Στην τελική κοιτάξτε με ποιό νούμερο μπαίνουν οι συνταγές κάθε μέρα και κάντε τα κουμάντα σας.
Φτιάξτε τη δική σας διαδικασία, που σας βολεύει, ώστε τέλος του μήνα να μην παιδεύεστε με το χάος. Προσωπικά χωρίς αρίθμηση ο χρόνος που θα κάνω να κλείσω συνταγές τέλος του μήνα θα είναι max 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου