Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Σοβαρό διοικητικό κενό στη λειτουργία του Π.Φ.Σ. - Επιστολή προς Π.Φ.Σ.

1-8-2014

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως η συνδικαλιστική λειτουργία του δευτεροβάθμιου μας οργάνου έχει πλέον καθιερωθεί να γίνεται μέσω τηλεφωνημάτων του διοικητικού προσωπικού, το οποίο φιλότιμα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Ο κλάδος βρίσκεται σε μπαράζ επιθέσεων εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργού υγείας και εμείς ενάμισι μήνα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών αναρωτιόμαστε για το ποιος θα επικυρώσει τα αποτελέσματα.




Το προηγούμενο προεδρείο του Δ.Σ. φέρει σοβαρότατες ευθύνες, ηθικές, συνδικαλιστικές και με δεδομένο πως άγνοια νόμου για υπεύθυνες θέσεις δεν υπάρχει αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν ευθύνες, ακόμα και νομικές. Ο νόμος του Καλλικράτη αλλά και ο εφαρμοστικός 4052, έχουν αντιστοίχως 4 και 2,5 χρόνια που βρίσκονται σε ισχύ. Ταυτόχρονα, στην τελευταία άτυπη συνεδρίαση, 23 Ιουλίου, το τμήμα φαρμάκων και φαρμακείων είχε ήδη απαντήσει, την ώρα που εμείς συνεδριάζαμε αναρωτώμενοι ποιος είναι υπεύθυνος για τα αποτελέσματα, ξεκαθαρίζοντας πως είναι ευθύνη του υπουργού υγείας. Με δεδομένη την τακτική επισκεψιμότητα του προεδρείου του προηγούμενου Δ.Σ. στις αρμόδιες υπηρεσίες, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίες επιχειρήματα του τύπου «στάλθηκε το έγγραφο συστημένο ταχυδρομικώς» και έτσι δεν μπορούσαμε να είμαστε ενήμεροι.
Η κοροϊδία και η υπομονή έχουν ένα όριο. Εάν η παράταξη της ΑΕΣΠ, που εξακολουθεί ατύπως να διοικεί τον Π.Φ.Σ. εκτιμά πως θα ωθήσει τα πράγματα σε διοικούσα επιτροπή και ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, είναι γελασμένη.
Τα συμφέροντα του κλάδου δεν μπορούν να βρίσκονται κάτω από τις φιλοδοξίες του οποιοδήποτε επίδοξου προέδρου. Η συμπαιγνία αρχών, Περιφέρειας, Υπ. Υγείας, κυβέρνησης και ΑΕΣΠ, πέρα από προφανής είναι και εξοργιστική. Καλούμε ως ‘Εναπομείναντες’ την παράταξη της ΑΕΣΠ, εάν τους έχουν απομείνει ακόμα ίχνη αλληλεγγύης προς τον κλάδο, να σταματήσουν την σκηνοθετημένη από Ιονέσκο παράσταση που εξακολουθεί να παίζεται στις πλάτες των φαρμακοποιών και να φροντίσουν για την άμεση επικύρωση των αποτελεσμάτων.
Αν πάλι επιθυμούν νέες εκλογές, είμαστε έτοιμοι ακόμα και για αυτό. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Μόνο ας το δηλώσουν αντρίκια και ξεκάθαρα.



Για τους … εναπομείναντες της Πελοποννήσου,
Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου