Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014



17-06-2014

   Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα.

   Από την πρώτη Ιουλίου ξεκινά ένας νέος τρόπος επιλογής των εφημερίων των  φαρμακείων για την πόλη της Χαλκίδας καθώς και  μια νέα καρτέλα εφημεριών .Μια καινούργια νοοτροπία ,που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να στηριχτούν όλα τα φαρμακεία της πόλης ,ακόμα και τα μικρά η συνοικιακά ,δίνοντας ίδιες ευκαιρίες σ όλους μας.
   Μακάρι να γυρίζαμε στο παλιό σύστημα ,όταν όλοι μαζί μπορούσαμε να συνυπάρχουμε ,χωρίς προβλήματα .Δυστυχώς οι νομοί Λοβέρδου και Γεωργιάδη ,με τα διευρυμένα και τα ελευθέρα ωράρια ,δεν μας αφήνουν αλλά περιθώρια .Ο σύλλογος υπάρχει για να στηρίζει τα μελή του και μ αυτή την πρόθεση ,προχώρα σ αυτές τις μεταρρυθμίσεις !
   Καταρχήν ,όπως ήδη γνωρίζετε την Δευτέρα κι Τέταρτη απόγευμα ,καθώς και το Σάββατο το πρωί το ωράριο είναι ελεύθερο .Τα φαρμακεία που κάλυπταν το απόγευμα της Δευτέρας-Τέταρτης-Σάββατο, από τέσσερα θα γίνουν τρία ,ενώ οι ομάδες του Σαββάτου καταργούνται πλήρως και στην θέση τους ,μπαίνουν  έξι φαρμακεία (τρία της εφημερίας του Σαββάτου και τρία της Κυριακής ) .
   Μετά τις μειώσεις των φαρμακείων ,περάσαμε στον νέο τρόπο επιλογής των εφημερευόντων φαρμακείων .Έτσι λοιπόν τα φαρμακεία της Χαλκίδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εφημέριων ,χωριστήκαν (με κλήρωση ) σε τριάδες ,δεκαοκτώ (18)  στο σύνολο . Κάθε τριάδα έχει το νούμερο της 1 2 3 4 5 …18,το οποίο  αντιστοιχεί αρχικά στην 1 2 3 4 5  έως και την 18 Ιουλίου .Στις 19 του μηνά ξαναρχίζουν από την αρχή .Έτσι λοιπόν ,αν παραδείγματος χάρη ,είχαμε μια τριάδα   με το Α φαρμακείο ,το Β φαρμακείο και το Γ φαρμακείο ,τα οποία ανήκαν στην 1 τριάδα
              
Μεσημέρι Α φαρμακείο

Απόγευμα Α φαρμακείο ,το Β φαρμακείο και το Γ φαρμακείο

9-11 Β-Γ φαρμακείο

11 – πρωί  Γ φαρμακείο  .

Μετά από δεκαοκτώ ήμερες ,το Γ θα κάνει μεσημέρι ,απόγευμα .Το Α απόγευμα  ,9-11.Το Β 9-11 ,βραδύ . Και έτσι ανά δεκαοκτώ μέρες ,η τριάδα θα γυρίζει .Είναι τόσο απλό ,τόσο εύχρηστο ,τόσο δημοκρατικό .Ο καθένας μας θα ξέρει από μόνος του ,τι εφημερία θ έχει σε βάθος χρόνου .
   Όσοι συνάδελφοι θέλουν να δηλώσουν συμμέτοχη στην εθελοντική ομάδα ανάληψης εφημεριών ,που προκύπτουν από ακυρώσεις η προβλήματα συναδέλφων ας το κάνουν .Και  αυτή η ομάδα ,θα λειτουργεί με τον παραπάνω τρόπο .
   Μαζί με την αλλαγή του τρόπου επιλογής των εφημέριων ,προχωρήσαμε στην κατασκευή μιας νέας καρτέλας  εφημεριών .Δεν είναι κάτι μοναδικό η επαναστατικό .Οι περισσότεροι σύλλογοι της Ελλάδας ,αναρτούν έτσι τις καρτέλες τους .
   Την επόμενη εβδομάδα θα παραλάβετε το πρόγραμμα των εφημεριών για τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο . 
   Να σας ενημερώσω επίσης ,για την δημιουργία της νέας σελίδας του συλλόγου ,η οποία θ ανέβει τις επόμενες μέρες ,στο διαδίκτυο .Ο ΦΣΕ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους ,που αφιερώνουν αρκετό από τον χρόνο τους ,ενημερώνοντας τις κατηγορίες της σελίδας .
Ελπίζουμε ότι οι νέες υπηρεσίες της σελίδας ,καθώς και οι νέες εφημερίες να διευκολύνουν την ζωή σας ,να βοηθήσουν  την  εργασία σας .Είμαστε διπλά σας, ότι κι αν  χρειαστεί .


                                                           Ο πρόεδρος και το Δ.Σ του Φ.Σ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου