Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Τη λειτουργία φαρμακείων εξετάζει η «Μαρινόπουλος»

Τη λειτουργία φαρμακείων εξετάζει η «Μαρινόπουλος»
Του Γιώργου Μανέττα
gmanettas@pegasus.gr
Το ενδεχόμενο λειτουργίας φαρμακείων μέσα στα καταστήματά της εξετάζει η αλυσίδα «Μαρινόπουλος», μετά τις αλλαγές που επήλθαν στο θεσμικό πλαίσιο με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Όπως αναφέρει στην «Η» ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Βογιατζάκης, η «Μαρινόπουλος» βλέπει θετικά τις κινήσεις που γίνονται για την απελευθέρωση των αγορών και τονίζει πως μελετά με ενδιαφέρον τις δυνατότητες που πλέον παρέχει ο νόμος για το άνοιγμα φαρμακείων μέσα στα σούπερ μάρκετ, με τη μορφή του shop in shop. Ο κ. Βογιατζάκης υπογραμμίζει επίσης ότι είναι υπέρ των ενεργειών που συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και δηλώνει πως η «Μαρινόπουλος» είναι έτοιμη να υιοθετήσει οτιδήποτε αυξάνει τις επιλογές των καταναλωτών που επισκέπτονται τα σημεία της. Να σημειωθεί ότι η μέθοδος του «shop in shop» δεν είναι άγνωστη στη «Μαρινόπουλος», αφού μια τέτοια συνεργασία έχει ήδη σε εξέλιξη με την αλυσίδα ηλεκτρονικών «Κωτσόβολος» σε τρία σούπερ μάρκετ της.
Την ίδια ώρα, η «Μαρινόπουλος» αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί πολύ πιο δυναμικά στην κατηγορία του «bake off». Υστερα από την άρση των περισσότερων περιορισμών, η εταιρεία εκπόνησε επενδύσεις ύψους 20-30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία χώρων «bake off», όπου θα ψήνεται και θα πωλείται ψωμί σε καθημερινή βάση σε όλα σχεδόν τα καταστήματά της μέχρι το τέλος του 2014. Υπολογίζεται ότι οι πρώτοι 100 χώροι «bake off» θα είναι έτοιμοι μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ σε όσα καταστήματα δεν δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι θα υπογραφούν συμφωνίες με τοπικούς φούρνους, οι οποίοι θα αναλάβουν να τα προμηθεύουν με φρέσκο ψωμί. Ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για την πώληση καπνικών προϊόντων, τα οποία η εταιρεία θέλει να τοποθετήσει και στα 875 καταστήματα του δικτύου της έναντι 200 που είναι σήμερα.
Επέκταση
Παράλληλα με τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της, η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες επέκτασης της παρουσίας της σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Ετσι, μετά τη σύμβαση franchise που πέτυχε προ ημερών με τον νέο μέτοχο της Αρβανιτίδης ενέταξε και την αλυσίδα Elite - Αριάδνη στο σύστημα franchise, η οποία διαθέτει επτά σούπερ μάρκετ στην Κρήτη και ταυτόχρονα μετέτρεψε σε εταιρικά τρία σούπερ μάρκετ στη Σαντορίνη. Ανακοίνωσε, τέλος, ότι ενώνει τις δυνάμεις της με τη «Χόντος Παλλάς», με σκοπό την οργάνωση shop in shop σούπερ μάρκετ σε καταστήματα καλλυντικών. Ήδη, το πρώτο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» εντός της «Χόντος Παλλάς» λειτούργησε στην Πατησίων, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανοίξει και ένα δεύτερο στο «Χόντος Παλλάς» που βρίσκεται επί της Ιπποκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου