Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών 
  Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  !     
  Συνάδελφοι, με την χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή, πέρασαν με express διαδικασίες,   μέσα σε ένα αντιδημοκρατικό και εκβιαστικό κλίμα, μέτρα οδοστρωτήρας απέναντι στην δουλειά μας και τον κοινωνικό μας ρόλο , όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα. Νομοθεσία και κατακτήσεις  χρόνων,  καταργήθηκαν σε μια βραδιά , υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, που χρόνια προσπαθούσαν και αδημονούσαν  να αλώσουν τον χώρο μας. Τώρα με τις ευλογίες της τρόικας,  την κυβέρνηση σε ρόλο υπάκουου υπαλλήλου και τη βουλή να καταργείτε ουσιαστικά, πέτυχαν να νομοθετήσουν μέτρα καταστροφικά για τους πολίτες και τα φαρμακεία.
   Συνάδελφοι, χάθηκε μια μάχη , ΟΧΙ όμως ο πόλεμος. Στο χέρι μας είναι να τον κερδίσουμε. Στον αγώνα που δώσαμε είχαμε μια ήττα και μια νίκη. Ήττα απέναντι στη δουλειά μας και στον κοινωνικό μας ρόλο.  Ήττα που μπορεί να είναι καθοριστική για χιλιάδες φαρμακεία αν δεν δούμε σύντομα λύσεις στις νέες συνθήκες, με νέες μορφές συνεργασίας,  τις προτάσεις των  ΣΥΦΑ κλπ.
Όμως μέσα από τον αγώνα μας είδαμε την δύναμη μας, που τόσο καιρό πολλοί εντός και εκτός του κλάδου υποτιμούσανε. Είδαμε ότι μπορεί να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, αν είχαμε ξεκινήσει δυναμικά πιο νωρίς, όπως είχαμε προτείνει εμείς και η Πανεπιστημονική. Γνωρίσαμε ποιοι είναι οι φίλοι μας, οι «φίλοι μας» και οι εχθροί μας. Είδαμε τις αδυναμίες μας ! Και δίπλα μας και μεταξύ μας αναπτύχθηκαν δεσμοί αγώνα και αλληλεγγύης, παρακαταθήκη  για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Γιατί για εμάς  
Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  !  
Αγώνας δεν είναι μόνο οι απεργίες, που χρειάζονται και αυτές, αλλά κάθε μορφή δράσης που μπορεί να ανατρέψει την σημερινή αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική και τους εκφραστές της.
   Συνάδελφοι, είχαμε γράψει πρόσφατα  σε κείμενο με τίτλο «ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ» , ότι «δεν είναι τώρα ο καιρός για κριτική και μεμψιμοιρίες. Αυτά μετά την κινητοποίηση». Πιστεύουμε ότι πρέπει να δίνουμε εικόνα και στους συναδέλφους και στην εξουσία συσπειρωμένου αγωνιζόμενου κλάδου και όχι ομάδων που τσακώνονται για τα δευτερεύοντα. Έτσι και εμείς και άλλοι συνάδελφοι, παραμερίζοντας διαφωνίες και κριτική προς την ηγεσία, προχωρήσαμε τόσο στο ΠΦΣ , όσο και στην ΓΣ του ΦΣΑ σε ομόφωνες αποφάσεις. (Παρότι δεχτήκαμε κριτική για αυτή μας την στάση, δεν την αλλάζουμε . Ο εύκολος δρόμος να κάθεσαι στο πλάι και να κριτικάρεις τους άλλους δεν μας ταιριάζει. Μπαίνουμε με όλη μας την δύναμη στον αγώνα , το ταμείο μετά).  Οι Ομόφωνες αποφάσεις βοήθησαν τους συναδέλφους να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία και μαζικά στις δυο μεγάλες συγκεντρώσεις, πρωτοφανείς για τον κλάδο,  στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Και θέλουμε να χαιρετήσουμε και από εδώ αυτή την συμμετοχή! Μια συμμετοχή μήνυμα προς την εξουσία και παρακαταθήκη για το μέλλον μας.
Σήμερα,  μετά το κλείσιμο της πρώτης φάσης των κινητοποιήσεων μας μπορούμε να πούμε  δημόσια αυτά που δεν είπαμε αυτό τον καιρό.
 Νομίζουμε ότι και ο τελευταίος φιλοκυβερνητικός συνάδελφος,  κατάλαβε ότι ο συνδικαλισμός των διαδρόμων και των φίλων έχει περάσει ανεπίστρεπτα. Τσακωνόμαστε τόσο καιρό στα ΔΣ για την λογική «του φίλου Γεωργιάδη ( που πρέπει να ψηφίσουμε κιόλας, όπως ειπώθηκε στην ΓΣ ΠΦΣ) , του κακού Χατζηδάκη και του εγγυητή των φαρμακείων Σαμαρά».
Δεν  άφηνε αυτή η λογική  το προεδρείο του ΠΦΣ,   να δει  ότι τους παραμυθιάζουνε. Εδώ εξαπάτησαν ολόκληρη την κοινωνία, στα φαρμακεία με αυτή την ηγεσία θα…   Ο υπουργός Υγείας διέλυσε κάθε δομή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης υπέρ του ιδιωτικού τομέα  και ως καλός πλασιέ βιβλίων του ανατέθηκε ο ρόλος να το πλασάρει στην κοινωνία, όσο πιο ανώδυνα μπορεί.
Πιστεύανε τα παραμύθια του, αποκοίμιζαν τον κλάδο και τσακώνονταν με έγκυρους δημοσιογράφους    που έγραφαν ότι «άλλη είναι η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για τα φαρμακεία». Αυτή που χθες ψηφίστηκε ! Ποιος είχε δίκαιο δυστυχώς το είδαμε.
Προς τα μέσα το προεδρείο του ΠΦΣ, κατηγορούσε ως κινδυνολόγους όσους λέγαμε και έλεγαν αντίθετα τα πράγματα . Ήταν κάθετα αρνητικό σε πρόταση δική μας και άλλων συναδέλφων για ένα ενωτικό συντονιστικό όργανο. Διαπαραταξιακό από το ΔΣ του ΠΦΣ και την συμμετοχή των προέδρων ΦΣΑ και ΟΣΦΕΕ. ΟΧΙ !! γιατί θέλετε να με υποβαθμίσετε, απαντούσε μέχρι και την Τετάρτη 26/3, στην κοινή συνεδρίαση ΔΣ και περίπου πάνω από 25 προέδρων ΦΣ, ο πρόεδρος. Ότι έχει απαξιωθεί στην συνείδηση των συναδέλφων δεν τον απασχολούσε. Να μην πούμε για τις μυστικές συναντήσεις και τις αθλιότητες της τελευταίας ΓΣ του ΠΦΣ.
Πίστευε μάλλον αφελώς το προεδρείο, ότι θα κάνει πίσω η κυβέρνηση και ήθελε να είναι «ο πατέρας της νίκης». Σήμερα όμως το προεδρείο  του ΠΦΣ είναι και ο  πατέρας και η μάνα και όλο το σόι της ΗΤΤΑΣ. Και το μοναδικό καθήκον που του απομένει είναι στο προγραμματισμένο ΔΣ της Τετάρτης 2/4/14 να προκηρύξει τις εκλογές για νέο ΔΣ. Στις εκλογές οι συνάδελφοι ελπίζουμε να δώσουν στο προεδρείο αυτά που του αξίζουν , για την …προσφορά του στον κλάδο.
   Συνάδελφοι, έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι «συνδικαλισμός είναι η τέχνη να προβλέπεις». Δυστυχώς ήμασταν λίγοι όσοι εδώ και καιρό μιλάγαμε για αυτά που έρχονταν και ζητάγαμε σχέδιο αντίδρασης και κινητοποιήσεις. Με τις μικρές μας δυνάμεις και με σύνθημα ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, προσπαθήσαμε να ταρακουνήσουμε τα νερά, με μικρές δράσεις ενημέρωσης και σύνθημα Η ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΑΡΧΙΣΕ!
Όμως στον κλάδο με ευθύνη της ηγεσίας είχε περάσει η λογική των διαδρόμων και των Σωτήρων. Δυστυχώς για αυτούς η τελευταία κινητοποίηση απέδειξε, ακόμη μια φορά, ότι οι κυβερνώντες φοβούνται   τους αγωνιστές και αδιαφορούν για τους διαδρομιστές. Αυτή η λογική είχε γίνει αποδεκτή από το μεγαλύτερο κομμάτι της προηγούμενης σύνθεσης ΓΣ του ΠΦΣ, που εξέλεγε την συγκεκριμένη πολύχρονη μονοπαραταξιακή πλειοψηφία στο ΔΣ ΠΦΣ.
Ελπίζουμε βάσιμα η νέα ΓΣ να είναι νέα παντού. Σε ιδέες και νοοτροπίες και όχι απλά ηλικιακά. Και να καταλάβουμε όλοι ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κατακτιούνται με καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο ΑΓΩΝΑ.
   Συνάδελφοι, μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο δρόμο. Όλοι μαζί, έχουμε καθήκον να τον περπατήσουμε.   Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου δηλαδή,  που έχουμε κοινά συμφέροντα. Γιατί δεν έχουμε αυταπάτες ότι είμαστε όλοι ίδιοι και υπερασπιζόμαστε όλοι το φαρμακείο ως κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης δίπλα στον πολίτη. Ξέρουμε τις δυσκολίες , αλλά ξέρουμε πια τι μπορεί να κάνουμε αν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Δεν θα αφήσουμε κανένα συμφέρον, όσο μεγάλο και να είναι,  να μας κάνει υπαλλήλους και ανέργους και  να τελειώσει με τους αυτοαπασχολούμενους και δη τους επιστήμονες. Επιστήμονες που καθημερινά προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο . Από αύριο θα ξεκινήσουμε πάλι,  μέσα και έξω από τα φαρμακεία μας, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ και ελπίζουμε βάσιμα σε ένα καλό αποτέλεσμα!   Αυτοί δεν αλλάζουν πολιτική. Ας τους αλλάξουμε εμείς.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ!
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
 
για την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών
 
-         ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης    ΔΣ  ΠΦΣ
-         ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ Γιώργος        ΔΣ ΠΦΣ
-         ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας    αντιπρόεδρος ΟΣΦΕΕ
-         ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ  Ηλίας               γενικός γραμματέας  ΦΣΑ
-         ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης    ΔΣ ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου