Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τα πράγματα ειναι απλά .. Τα τελευταία χρόνια δεν σεβαστηκαμε το επάγγελμα μας ( οχι όλοι φυσικά ) και χθες το πολιτικό σύστημα δεν σεβάστηκε εμάς . Η οποια δύναμη είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες εξανεμίστηκε ακολουθώντας σταθερή και φθίνουσα πορεία μέσα απο την καταστρατήγηση των καθημερινών κανόνων ( "ψευτοεξυπηρετησεις"- παραβίαση του ωραρίου - εκπτώσεις του 10%-συνεργασίες με γιατρούς - επιχειρηματικότητα εφήμερη - απαξίωση των συλλογικών μας οργάνων μέσω της " ανάθεσης " και καμία ουσιαστική συμμετοχή - carta bianca στους εκπροσώπους μας και πολλα αλλα ...).
Δυο μέρες μέσα στην Βουλή κατέδειξαν 2 βασικά πράγματα
1)οτι το οικονομικό κομμάτι του επαγγέλματος μας ειναι ακομη σημαντικό , για αυτο και το θέλουν πολλοί
2)μας υπολογίζουν ακομη , τους δημιουργούμε πρόβλημα , φαίνεται εξάλλου και απο την σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση που μας έκαναν .
Βουλευτές και υπουργοί ήταν επι 2 μέρες ΚΥΝΙΚΟΤΑΤΟΙ. Πριν λίγες μέρες ο συνάδελφος Δαγρες είχε εκφραστεί σκληρά εναντίον της κυβέρνησης . Επειδη το είδα με τα ματια μου ο χαρακτηρισμός " συμμορία " ειναι λίγος συνάδελφοι .
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει λαβωμενους σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου , οχι όμως σε ηθικό και κοινωνικο .
Οι τοπικοί βουλευτές επέλεξαν δια της ψήφου των , ποιους θα αφήσουν και με ποιον θα πανε.. Εμείς λοιπόν -όσοι δεν το έχουν κάνει ακομη-παμε με την κοινωνία ( πλεμπα την ονομάζουν οι κύριοι ) και προσπαθούμε να κρατήσουμε τα φαρμακεια μας βασιζόμενοι και στην τεχνογνωσία των νέων παιδιών που έχουν δουλέψει πολυ και δεν εισακούστηκαν ποτέ...
Ενα τελευταίο ... Όσοι εξ´ημων πίστεψαν οτι μπορούσαν να παρέμβουν στο σύστημα όντας κομμάτια του συστήματος ( δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις ) , θεωρώ οτι χρησιμοποιήθηκαν απο το ίδιο το σύστημα ... Το σίγουρο ειναι οτι το παιχνίδι ειναι στα χέρια των 11000 συναδέλφων !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου