Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Aκόμη και... 50% αυξημένη η συμμετοχή των ασφαλισμένων για φάρμακα από τις 10 Μαρτίου!

Από Βασίλη Βενιζέλο
Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι είχαμε γράψει πριν από καιρό στο ygeia360.gr ότι γίναμε σχεδόν... Πορτογαλία, καθώς η οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για την προμήθεια των φαρμάκων τους έχει ήδη φθάσει το... 32%! Ε, λοιπόν, δεν τελειώσαμε ακόμη!

Νέα έκπληξη περίμενε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τις 10 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων! Ενώ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων περιελάμβανε μειώσεις τιμών 5% μεσοσταθμικά, η... νέα αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, δια της νέας, δραστικής μείωσης των ασφαλιστικών τιμών των φαρμακευτικών σκευασμάτων, ξεκινά από 20% και φθάνει ακόμη και στο 50%, ακόμη και σε πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Έτσι, με έναν όχι και τόσο πρόχειρο υπολογισμό των επιπτώσεων των νέων δραστικών μειώσεων των ασφαλιστικών τιμών των φαρμακευτικών σκευασμάτων, υπολογίζεται ότι γίναμε πλέον κανονικά... Πορτογαλία, καθώς η οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους έχει φθάσει από τις 10 Μαρτίου στο... 38%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου