Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς και απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ

Ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς και απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ




Την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και της ίδρυσης φαρμακείων  ζητά η Τρόικα με νέα παρέμβαση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.


Η απαίτηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη του δεύτερου κύκλου των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες.


Όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρού ότι δεν αρκεί μόνο η απελευθέρωση την διακίνησης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), αλλά θα πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί για την ίδρυση φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς.


Αυτό έρχεται να προστεθεί, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, στην εκκρεμότητα που παραμένει για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, αφού το υπουργείο Υγείας και οι φαρμακοποιοί, δεν δέχονται ούτε αυτήν την ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο πακέτο των προτάσεων του ΟΟΣΑ για την αγορά.
Αξίζει αν σημειωθεί ότι η πρόταση του ΟΟΣΑ προβλέπει, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων, θα πρέπει να πωλείται από σούπερ μάρκετ και άλλα συναφή καταστήματα.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης που χειρίζεται το θέμα, είναι η «εξασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών και η ενίσχυση του Ανταγωνισμού στην αγορά φαρμάκου».


Παράλληλα στο υπουργείο θεωρούν, ότι με διάλογο και με εκατέρωθεν συγκερασμό απόψεων, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, των κομμάτων που στηρίζουν την συγκυβέρνηση και την Τρόικα θα βρεθεί τελικά λύση στο θέμα των ΜΗΣΥΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου