Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 20/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγανάκτηση και οργή έχει  προκαλέσει  στους φαρμακοποιούς όλης  της  χώρας η εμμονή  του Υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει λύσεις που καταστρέφουν 12000 φαρμακεία και 30000 οικογένειες που ζουν γύρω από αυτά, ενώ παράλληλα ευνοούν και ενισχύουν 4-5 αλυσίδες σούπερ – μάρκετ.
Αναρωτιόμαστε αν το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι κράτος εν κράτει, εάν δικαιούται να αγνοεί το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και τον κατ΄ εξοχήν επιστημονικό κρατικό φορέα που είναι ο ΕΟΦ.
Αναρωτιόμαστε από πού πηγάζει η αδικαιολόγητη εμμονή του και αν αναρωτήθηκε ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τις προωθούμενες ρυθμίσεις.
Τα έωλα επιχειρήματα για το δήθεν συμφέρον του καταναλωτή καταρρίπτονται από την ίδια την έκθεση του ΟΟΣΑ που επικαλείται ως Ευαγγέλιο, αλλά και από την ίδια την πραγματικότητα που έχουν ζήσει όσοι Έλληνες έτυχε να προμηθευτούν φάρμακα στο εξωτερικό.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται και στον χώρο της βιομηχανίας και στον χώρο των σούπερ μάρκετ, προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες «αρπαχτές»,  λίγο πριν μας εγκαταλείψει η Τρόικα, μέσω της οποίας -και εναλλακτικά μέσω του ΟΟΣΑ- προωθούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα περιφρονώντας όλη την κοινωνία αλλά και την Δημόσια Υγεία.
Πλανώνται πλάνην  οικτράν όσοι νομίζουν ότι οι προκλήσεις αυτές θα μείνουν αναπάντητες...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου