Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Nikolaou Argiris


Σε μία από τις χειρότερες περιόδους για τον κλάδο, με το ποσοστό μικτού κέρδους να ετοιμάζεται να πέσει στο 15% (σύμφωνα πάντα με το πρώτο μνημόνιο έως το τέλος του 2014 πρέπει να έχει υλοποιηθεί), με τα ΦΥΚ να ξεκινούν την επανείσοδο τους στο φαρμακείο. Τα OTC να οδεύουν στα e-shop (...και μετά στα 24ωρα σούπερ μάρκετ δίπλα στα βενζινάδικα). Εμείς προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε από τη φάκα τρώγοντας το τυρί.
Λυπάμαι αλλά η μείωση του κέρδους θα σκοτώσει τα μικρά φαρμακεία και τα ΦΥΚ θα σκοτώσουν τα μεγάλα. Ύστερα οι διεθνείς αλυσίδες θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των κεντρικών πόλεων και οι εναπομείναντες φαρμακοποιοί θα είναι τύπου μπακάληδες.
-Ενα Depon είπατε; Ουπς! έπιασα δύο να τα αφήσω;

Κάποιοι νομίζουν ότι η λύση είναι τα φθηνά-φθηνότερα προϊόντα που απλά σκοτώνουν τον τζίρο. Κάποιοι νομίζουν ότι μία συνένωση είναι αρκετή να για να περάσει η κρίση. Κάποιοι νομίζουν πως το μαγαζάκι τους δεν θα κατεβάσει ρολά όσο είναι μόνοι τους. Κάποιοι πιστεύουν πως με μία ανακαίνιση και μια υπέρογκη για την εποχή επένδυση, το φαρμακάδικό τους θα γίνει καλλυντικάδικό από τη μια μέρα στην άλλη και το χρήμα θα ρέει.

Ωραία όλα αυτά και παραμυθένια... Αλλά εξακολουθούμε να τρώμε το τυρί για να ξεκολλήσουμε από τη φάκα.

Αν ο κλάδος δεν προχωρήσει ενωμένος και εννοώ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ απλά δεν έχει μέλλον. Ο μεγάλος απλά έχει πιο πολύ τυρί στη φάκα του, ε και; Σίγουρα αυτό του προσφέρει λύσεις αλλά έξω από το χώρο του φαρμάκου να είστε σίγουροι.

Παράδειγμα. Αν σε μία πόλη όπως είναι η Χαλκίδα μείνουν αύριο το 1/3 από τα φαρμακεία που υπάρχουν τώρα ο πλούσιος Φαρμακοποιός θα πρέπει να βγάζει τα τριπλάσια από την τσέπη του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ για να χρηματοδοτήσει το ΕΟΠΥΥ. Πόσο θα αντέξει; Αν φτάσουμε εκεί δικό του θέμα. Απλά τότε ο ανταγωνισμός δεν θα λέγεται Αντώνης ή Μαρία.

Τα E-shop που πολλοί όλο χαρά επενδύουν θα μειώσουν το κέρδος και από τα παραφάρμακα στον πάτο.

Αν θέλουμε λύση λοιπόν ένας είναι ο δρόμος για να συνεχίσουν να υπάρχουν φαρμακεία και στα χωριά. Ισχυρός ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Ισχυρή φωνή ενωμένη! ΠΦΣ με κότσια! Αν αυτό σας μοιάζει παραμύθι τότε το παιχνίδι το χάσαμε πέρυσι. Λύσεις πρόχειρες δεν υπάρχουν. Ή ανακτά ο κλάδος το ποσοστό κέρδους του, πληρωμές χωρίς rebate, σταθερό ανθρώπινο ωράριο, τόκους υπερημερίας και τα φάρμακα ΜΟΝΟ στα φαρμακεία και όχι στα e-shop ή απλά το Ελληνικό φαρμακείο έχει πεθάνει! Ο μόνος αγώνας που μένει να δώσουμε είναι αυτός της επιβίωσής μας.

ΥΓ1. Αν είχε να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ δεν θα μας διαφήμιζε δάνεια!
ΥΓ2. Δανείσου λοιπόν τώρα με τόκο για να δανείζεις εσύ τον ΕΟΠΠΥ με έκπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου