Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κωνσταντίνος Λουράντος

 
«ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ... ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» !!!

Όπως ασφαλώς θα θυμάστε ο ΦΣΑ ζήτησε εγγράφως από τον ΕΟΠΥΥ να του δωθούν ΟΛΑ τα ανόματα των μελών του που πληρώθηκαν για διαφόρους λόγους κατ’ εξαίρεση ...

Ο ΕΟΠΥΥ προφασιζόμενος διάφορες αστείες δικαιολογίες , ότι δηλαδή πρόκειται για φαρμακοποιούς που έχουν κάνει εκχωρήσεις των λογαριασμών τους κ.λ.π., αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα.
...
Ο ΦΣΑ κατέφυγε στον εισαγγελέα Αθηνών ως έχων έννομο συμφέρον, ζητώντας εισαγγελική παραγγελία για να πάρει επιτέλους την λίστα των ονομάτων από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζοντας την ίδια απαράδεκτη τακτική αρνήθηκε πάλι να δώσει τα ονόματα και προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ουσιαστικά σε αυτήν να μην του ... επιτρέψει να τα δώσει επειδή οι πληρωμές των φαρμακοποιών αποτελούν ... προσωπικά δεδομένα!!!

Ο ΦΣΑ αμέσως με έγγραφό του στην επιτροπή την ενημέρωσε ότι δεν μπορούν οι κατ’ εξαίρεση πληρωμές να αποτελούν προσωπικά δεδομένα, όταν όλες οι υπόλοιπες πληρωμές των μελών του γίνονται μέσω Συλλόγου και προφανώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα γι’ αυτές !!! Πως θα μπορούσε λοιπόν να υπάρχει ειδικό πρόβλημα για τις ... κατ’ εξαίρεση πληρωμές;

Επίσης ο ΦΣΑ ενημέρωσε την επιτροπή ότι στην συλλογική σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και φαρμακοποιών αναφέρεται ρητά ότι ο σύλλογος ΟΦΕΙΛΕΙ να προστατεύει τα μέλη του από πράξεις του ΕΟΠΥΥ που τορπιλίζουν την ισότιτα των μελών του!!!

Με προχθεσινή απάντηση η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ του αιτήματός μας υιοθετώντας εξ ολοκλήρου το υπόμνημά μας. Ως εκ τούτου ο ΕΟΠΥΥ υποχρεούται πλέον να μας χορηγήσει αναντίρρητα τα αιτούμενα στοιχεία που αφορούν τις κατ' εξαίρεση πληρωμές μελών μας.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ όχι για λόγους αντεκδίκησης αλλά για λόγους ισότητας, δημοκρατίας και ισονομίας ....

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου