Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΣ



Ο κύκλος κλείνει! Ένα χρόνο μετά. Τώρα, πού αληθινά χρειάζεται ενότητα, απλά την ψάχνουμε γιατί φανήκαμε άτολμοι, όταν το μαχαίρι έπρεπε να λειτουργήσει σαν νυστέρι…

Η κυβέρνηση, είναι στριμωγμένη. Χρειάζεται ρευστότητα για τα ομόλογα, που λήγουν σύντομα και καλά αποτελέσματα β’ τριμήνου, στην φαρμακευτική δαπάνη, ώστε να έχει επιχειρήματα να «κλειδώσει» σίγουρα και άμεσα, η δόση του Ιούνη. Έχει όμως και το μέτωπο στην παιδεία ανοιχτό.

Μία είναι η λύση: ελεγχόμενες κινητοποιήσεις, αβανταδόρικες για τσάμπα κυβερνητική πυγμή, πρόσφορες σε αθρόο κοινωνικό αυτοματισμό. Τί απαιτείται για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού; Ένας κλάδος εξαθλιωμένος και διχασμένος και μια ηγεσία πειθήνιο, κομματικό φερέφωνο.

Δεν γνωρίζω, αν οι προϋποθέσεις αυτές, συντρέχουν στον κλάδο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον δικό μας όμως, υπάρχει ο ορισμός των ανωτέρω συνθηκών.

Με ένα δευτεροβάθμιο όργανο, διοικούμενο από κυβερνητικούς υπαλλήλους, και μια αντιπολίτευση ανίκανη να ορθώσει ανάστημα, ακόμα και στα στοιχειώδη παραστρατήματα του προεδρείου, ο οποιοσδήποτε αγώνας εξαγγελθεί, θα αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» της κυβερνητικής επιλογής, για ασφαλή μείωση των δαπανών στο φάρμακο. Με αποκλειστικά κερδισμένους από το εσωτερικό μας, όσους γνωρίζουν εκ των προτέρων το «σφύριγμα της λήξης».

Δεν θα επεκταθώ σε παρελθοντολογία, που είναι γνωστή σε όλους μας πια. Θα σημειώσω απλά πως:

Η από τον ΙΟΥΛΗ, κατ’ εξακολούθηση χρήση του ονόματος του προέδρου του Π.Φ.Σ., ως κυβερνητικού εκλεκτού για διάφορα πόστα, έχει αρχίσει να προκαλεί θυμηδία ακόμα και στην κοινωνία.
Η με αρχής γενομένης, από το ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ κατ’ εξαίρεση πληρωμή ημετέρων, έχει διαλύσει κάθε ίχνος ύπαρξης σύμβασης αλλά και δημοκρατικά κυβερνούμενης πολιτείας.
Το προσωπικό δώρο του προέδρου του Π.Φ.Σ. στο Υπουργείο Υγείας υπό την μορφή χορηγίας του κλάδου, στην διαβόητη UNISYSTEMS, αποδίδει ανάγλυφα, τόσο την διαπλοκή μεταξύ ομοϊδεατών του κυβερνοχώρου, όσο και την ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης, να διαχειριστεί ένα «καραμπινάτο» σκάνδαλο προς όφελος του κλάδου
Ο σημερινός τραγέλαφος, με την ακύρωση των πλαισίων από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προστίθεται στην λίστα των μνημονιακών εντολών, που η κυβέρνηση υλοποιεί άρον άρον, ως επαίτης για την εκάστοτε δόση, χωρίς να υπολογίζει ούτε ασφαλισμένους, πόσω δε μάλλον τους φαρμακοποιούς.

Αφού την< «κανακέψαμε» ,αφού ελπίσαμε πως όλα τα προηγούμενα ήταν ευθύνη του κακού ΠΑΣΟΚ, ΑΦΟΥ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ, ΤΩΡΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

Και εινα πράγματι τραγικό, να διαπιστώνεις πως ακόμα και ο ΕΟΠΥΥ μας κάνει πλέον πλάκα. Τα χρήματα για την εξόφληση του Ιανουαρίου, υπάρχουν κανονικά στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ, αλλά κρατούνται με δυο στόχους: ή θα «τσιμπήσουν» οι φαρμακοποιοί σε νέα άρση της πίστωσης, με προσχεδιασμένο τέλος, οπότε θα ωφεληθούμε και την μείωση της δαπάνης αλλά και την χρήση των αποθεμάτων, η στις 20 Μάη, για άλλη μια φορά η απειλή του Π.Φ.Σ. για κινητοποίηση θα «τρομάξει» την κυβέρνηση, οπότε άλλη μια νίκη αξίας 120 ημερών αναμονής… Εκτός και αν συνδυαστεί με παραίτηση του προέδρου του Π.Φ.Σ., οπότε «να σας δω μετά τι θα κάνετε χωρίς εμένα…»

Άραγε, ποιά είναι η θέση του προέδρου του Π.Φ.Σ. και μέλους του Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, για τις κατ’ εξαίρεσιν πληρωμές; Ούτε, γι αυτό υπάρχει εισαγγελέας;



Τελικά, αφού είναι προφανές, πως οι παραιτήσεις ή οι μομφές, δεν αποτελούν όπλα για όσους διαφωνούν, με τον τρόπο διαχείρισης του κλάδου, από το προεδρείο του δευτεροβάθμιου, όλοι θα πρέπει να βασανιστούμε ως τις εκλογές… Εκτός και αν ο λαός μας αρχίζει να καταλαβαίνει, πως το Σύνταγμα, είναι πολυτιμότερο από τον απλό επιούσιο.





Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Πρόεδρος Φ.Σ. Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου