Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑ ΡΗΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΧΝΗ ΕΛΠΙΔΑ



ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΩΤΟ:  ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ
Ολοι οι κυβερνώντες από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα δήλωσαν και δηλώνουν την αλήθεια αλλά εμείς σαν κλάδος και σαν μονάδες δεν την ακούμε και δεν την βλέπουμε.
Από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ ο οργανισμός στηρίχθηκε και ανακηρύχτηκε σαν μονοψώνιο . Αυτό δήλωσαν ο Μοσιαλος, ο Λοβέρδος, ο Κουτρουμάνος, ο Βουδούρης, ο Λυκουρέντζος, ο Σαλμας, ο Παπαγεωργοπουλος.
Μονοψώνιο αγαπητοί συνάδελφοι σημαίνει «εγώ κανονίζω και θέτω τους όρους της αγοράς» διότι δεν υπάρχει άλλος πόλος και άλλη εναλλακτική.
Άρα ρυθμίζω την ποσότητα αλλά και την τιμή που εγώ αγοράζω καθώς και ότι συμπεριλαμβάνουν  (αποπληρωμή, προμηθευτές, σημεία διανομής……..)
Το παραπάνω είναι γεγονός και αυτή την στιγμή βιώνουμε τις πρώτες συνέπειες του.
ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:  ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξαγορές φαρμακείων από επιχειρηματίες του χώρου που υποτίθεται ότι ήταν στο πλευρό των φαρμακοποιών.
Στην Νίκαια εξαγοράζεται φαρμακείο, η νέα επωνυμία είναι Ευριπίδης Αδάμου από το 2013 διευρυμένος και το ΣΑΒΒΑΤΟ. Όσοι δεν γνωρίζουν πρώην πρόεδρος του ΣΦΕΕ, διευθύνων σύμβουλος ΦΑΡΜΑΣΥΝ με τα γνωστα PROSPAN TRACHISAN NIMESULIDE GEL…κλπ Σήμερα μετά από 15 μήνες κάνει συνεντεύξεις σε νέους φαρμακοποιούς για να αναλάβουν και άλλα εξαγορασμένα φαρμακεία.
ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΤΟ: EMEIΣ
Αν δεν καταλάβουμε συνολικά αλλά και ο καθένας μόνος του ότι το μονοψώνιο θα μας καταπιεί και δεν αρνηθούμε την συμμετοχή μας στο παιχνίδι  είμαστε χαμένοι από χέρι.
Άμεσα ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ να κόψει το λαιμό του να βρεί τρόπο να αποζημιώνει άμεσα τους ασφαλισμένους του για την όποια δαπάνη.
Τα φαρμακεία είναι ιδιωτικές μονάδες και φυσικά ο κάθε φαρμακοποιός παίρνει το δικό του ρίσκο αν, ποιους και πόσο θα πιστώσει.
Είναι πάντως ξεκάθαρο πως είναι ασφαλέστερο να πιστώνεις 500 πελάτες που γνωρίζεις και στηρίζεις χρόνια παρά ένα και μοναδικό ο οποίος διοικείται και από άχρηστους, τυχοδιώκτες που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.
Φυσικά το επιχείρημα της αλλαγής του ιδιοκτησιακού δεν πρέπει να μας φοβίζει διότι το μονοψώνιο αν θέλει να το κάνει θα το εφαρμόσει στο σωστό χρόνο και δευτερο ήδη οι «ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ»
Επιλογή προμηθευτών, σε όλα τα επίπεδα, Συνεταιριστικά και Ατομικά. Δεν γίνεται να διαθέτουμε και να προτείνουμε σκευάσματα που αύριο θα τα δούμε               -30% απέναντι μας.
Δεν γίνεται η Pfizer να σπονσοράρει 200-300 συνέδρια ετησίως δηλαδή επταψήφιο budget και να μην στηρίζει τουλάχιστο τρίμηνο στα φαρμακεία, αποθήκες.
 Δεν γίνεται η Novartis να μας γλύφει για τα ΜΗ ΣΥ ΦΑ και να μην μας δίνει δίμηνο στα συνταγογραφούμενα.
Με λίγα λόγια είναι σαν ένας ασθενής να προμηθεύεται τα φαρμακά του από άλλο φαρμακείο και να έρχεται σε εσάς για να του γράψετε πάνω στα κουτιά ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ   
‘Ελεγχος ιδιοκτησιακού φαρμακείων όσο είναι ακόμα καιρός από τους συλλόγους διότι ο κλάδος θα αλωθεί και από μέσα.
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:
ΑΜΕΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΕΟΠΥ,  ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου