Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

   Αγαπητοί  συνάδελφοι,
Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε πλέον τις σαρωτικές αλλαγές και τον καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων για τα φαρμακεία με σταυρωμένα χέρια! Οι εξαγγελίες μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης σε εξευτελιστικά ποσά, οι κατ επιλογην συμψηφισμοι και εξυπηρετησεις, το μαρτύριο της σταγόνας στις πληρωμές μας και η πιστωτική ασφυξία στην αγορά, οι απόπειρες υφαρπαγής επαγγελματικής ύλης και αντιποίησης επαγγέλματος, ο διασυρμός του λειτουργήματός μας και η προσπάθεια κατακερματισμού του κλάδου μας δεν το επιτρέπουν! Οι κόκκινες γραμμές έχουν προ πολλού καταπατηθεί, η αξιοπρέπεια του λειτουργήματός μας βάλλεται καθημερινά και η αίγλη και το κύρος του επαγγέλματος του φαρμακοποιού φαίνεται πως έχουν καταβαραθρωθεί! Η συνείδηση και η στοιχειώδης ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν επιτρέπουν άλλους υποβιβασμούς!
Οι διαιρετικοί μηχανισμοί, η κυριαρχία πρωτόγονων ενστίκτων επιβίωσης και οι προσωπικές στρατηγικές δεν αποφέρουν ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τους συμβιβασμούς και τη λογική του «μη χείρον’ βέλτιστο». Αρκεί να ανατρέξουμε και στα σύγχρονα ευρωπαϊκά παραδείγματα για να συμπεράνουμε ασφαλώς πως όπου κατάφεραν να διαιρέσουν τον κλάδο πέτυχαν λίγο ή πολύ την άλωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος! ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΔΙΚΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ!
Ο ΠΦΣ προειδοποίησε επίσημα πως απειλείται η επιβίωση ενός μεγάλου μέρους των φαρμακείων της χώρας και πως η φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύει με τους ασφαλισμένους να ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους, τους φαρμακοποιούς να στερεύουν οικονομικά και το σύστημα διανομής να παραπαίει! Προτού λοιπόν οδηγηθούμε στον αφανισμό από τους εις βάρος μας χειρισμούς ή από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς και αντιστεκόμενοι στην ανθρωπιστική κρίση προβάλει αδήριτη η ανάγκη να προτάξουμε το επιστημονικό, ανθρώπινο και μαζικό ανάστημά μας απέναντι σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη λαίλαπα! Σας καλούμε να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί τα φαρμακεία μας με το αρμόζον επίπεδο και τον απαιτούμενο σχεδιασμό!

Προτείνουμε:
 
1. Προειδοποιητική 48ωρη απεργία την 1 και  2 Νοεμβρίου  2012
2. Άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από 1/11/2012, μέχρι πλήρους εξοφλήσεως των απαιτήσεών μας (ΕΟΠΥΥ και παλια χρεη).
3. Συνεχείς απεργίες ή μαζικό κλείσιμο επ’ αόριστον σε περίπτωση συζήτησης μείωσης του Ποσοστου Κερδους. ή πώλησης ΟΤC και άλλης δικής μας ύλης σε S/M (βλέπε ιστορικό 1997).

Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο:

1. Εξασφαλίσεις για τη βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ, μεσω κρατικης χρηματοδοτησης.
 2. Σεβασμός στη λειτουργία της συλλογικής σύμβασης (πληρωμή στις 45 μέρες)
3. Άμεση εξόφληση παλαιών και νέων οφειλών.
4.Εξαίρεση φαρμακείων από Τειρεσία και εγγυήσεις για τραπεζικό δανεισμό.
 
5. Διατήρηση σημερινού ποσοστού κέρδους φαρμακοποιού
6. Υποχρεωτική ελάχιστη διάρκεια πίστωσης 2-3 μηνών από τις φαρμακαποθήκες και τις εταιρείες
 
Συνάδελφοι
, έφτασε το τέλος μιας εποχής! Ας μην τελειώσουμε μαζί της κι ας οπλιστούμε με αισιοδοξία και κουράγιο για τη μητέρα όλων των μαχών! Δεν έχουμε την επιλογή να μην αγωνιστούμε ούτε και την πολυτέλεια να ξαναχάσουμε! Πρόκειται για την επιβίωσή μας και την επιβίωση του ελληνικού φαρμακείου! Για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!

ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου