Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ''Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι έννοιες διαπραγματεύσιμες''!

Πάτρα 12.05.2014

Όταν ο Υπουργός Υγείας προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα, συμπεριφέρεται ως ιεροκήρυκας των μνημονίων και δεν σέβεται όχι μόνο την ίδια του τη θέση που υποτίθεται ότι υπηρετεί, αλλά και τον Φ.Σ. Αχαΐας που τον προσκάλεσε .... δεν περιμένω να σεβαστεί εμένα ή τον κλάδο μας!!! 


Προσπαθώ να ανασύρω από την μνήμη μου άλλον προγενέστερο Υπουργό Υγείας ή αξιωματούχο των Κυβερνήσεων που να είχε ανάλογη συμπεριφορά ή να εμπλέκετο με οποιονδήποτε τρόπο σε εκλογές συλλόγων και αδυνατώ να ανακαλύψω...

Φυσικά θα υπάρξει συνέχεια... Η αξιοπρέπεια και η αλήθεια δεν είναι έννοιες διαπραγματεύσιμες, είτε αφορούν το άτομό μου είτε τον κλάδο!!!



Σας παραθέτω το Δελτίο Τύπου του Φ.Σ. Αχαΐας σχετικά με αυτά που συνέβησαν στην ημερίδα του συλλόγου το περασμένο Σάββατο 10-5-2014 στην Πάτρα.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη ως ομιλητή και ως τέτοιον τον υποδέχθηκε και σεβάστηκε, παρόλο που ο ίδιος επιδεικνύοντας το γνωστό προσωπικό του ήθος λειτούργησε ως τηλεοπτική «περσόνα» και όχι ως υπουργός κυβέρνησης που θέλει να σχεδιάσει τη νέα φαρμακευτική πολιτική της χώρας. 

Η αήθης και χωρίς λόγο επίθεση στον πρόεδρο του Φ.Σ. Αττικής, αλλά και η ανάμιξη του στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού μας κλάδου, παραπέμπουν σε μαύρες πολιτικές ιδεολογίες. Δε σεβάστηκε ούτε τους καθηγητές του πανεπιστημίου της πόλης μας, ούτε το κοινό των φαρμακοποιών που - αν και πληγωμένο από τα κατά παραγγελία ψηλών συμφερόντων μέτρα εναντίον του επαγγέλματός τους - πέτυχαν να μην κατέβουν στο επίπεδό του. 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τη στρεβλή εικόνα που εμφάνισαν τα τοπικά ΜΜΕ σε σχέση με την «επιχειρηματολογία» και τη στάση του υπουργού στην εκδήλωση. 

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός:

Δεν άρθρωσε ούτε ένα επιχείρημα για το απαράδεκτο ωράριο που θεσμοθέτησε.

Δεν εξήγησε ποιός ο λόγος που πρέπει να εμπιστευτούμε σήμερα το ίδιο πολιτικό προσωπικό που οδήγησε στο τερατούργημα της φαρμακευτικής δαπάνης των ετών 2004-2009

Δεν κατάφερε να πείσει ούτε μικρά παιδιά πως νομοθετώντας για φαρμακεία shop-in-shop στα supermarket δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοϊδιοκτητών τους.

Απέφυγε να σχολιάσει ντοκουμέντο που του επιδόθηκε σε σχέση με την κλιμακούμενη αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, την ίδια στιγμή που οι τιμές των φαρμάκων εξακολουθούν να μειώνονται.

Ο κος Γεωργιάδης έφτασε στο σημείο να υποδείξει και ποιον πρέπει να ψηφίσουμε για πρόεδρο του ανώτατου συνδικαλιστικού μας οργάνου. 

Κλήθηκε για να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στον τομέα του φαρμάκου. 

Το μόνο που μας είπε είναι πως η χώρα είναι χρεωκοπημένη και αναγκασμένη να εκτελεί εντολές της τρόικα, στάση για την οποία δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος και αμετανόητος! 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας αν και είναι προβληματισμένος από την, κατά τη γνώμη μας, αλλοίωση της πραγματικότητας από τοπικά ΜΜΕ, θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει στο Πατραϊκό κοινό τα προβλήματα στον τομέα του Φαρμάκου και της Υγείας γενικότερα.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου