Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: «ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΟΠΥΥ ...ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ»


27 Μαΐου 2014


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Φ.Σ.Α., η ΔΕΗ οφείλει από ληξιπρόθεσμα χρέη του 2011, στους φαρμακοποιούς Αττικής, 9.069.545,59 Ευρώ. Αντίστοιχα ο ΟΤΕ 6.833.017,82 Ευρώ, το ΤΣΑΥ 6.235.259,68 Ευρώ, το ΤΣΜΕΔΕ 4.671.987,93 Ευρώ, ο Οίκος Ναύτου 5.385.632,98 Ευρώ, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ 1.096.928,81 Ευρώ κ.λ.π. 


Στις αρχές του Απριλίου η ΔΕΗ μας ενημέρωσε ότι θα μας αποστείλει ηλεκτρονικό υλικό για την πληρωμή .... 350 ΜΟΝΟ φαρμακείων, εκ των 3.500 της δύναμης του Φ.Σ.Α., που αφορούν μέρος των ληξιπροθέσμων χρεών της. Τα ηλεκτρονικά αυτά στοιχεία αφορούσαν την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου εκ μέρους των μελών μας για το 3,5% της έκπτωσης προς τη ΔΕΗ (σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο), καθώς και υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με την οποία ο φαρμακοποιός αποδέχεται τη ρύθμιση του συνόλου των υφιστάμενων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τη ΔΕΗ. Μάλιστα για την υπεύθυνη δήλωση θα έπρεπε να υπάρχει επ’ αυτής βεβαίωση της γνησιότητος της υπογραφής.





Διαμαρτυρηθήκαμε στους υπεύθυνους του ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή ΜΟΝΟ 350 μελών εκ των 3500, και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι αυτή η διαδικασία αυτή θα γίνεται ανά εβδομάδα ώστε να πληρωθούν όλα μας τα μέλη εντός τριών περίπου μηνών!

Στις 8 Απριλίου τα στοιχεία αυτά για την πληρωμή των ... πρώτων τυχερών απεστάλησαν στο Σύλλογο και αυτός με τη σειρά του, τα απέστειλε στα μέλη ώστε εντός 5 ημερών να επιστραφούν συμπληρωμένα για να γίνει άμεσα η πληρωμή τους. 

Και ενώ τα 350 μέλη μας υλοποίησαν στο ακέραιο την υποχρέωση τους αυτή, αποστέλλοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, η ΔΕΗ μας πληροφόρησε στις 25 Απριλίου , ότι …. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ και ότι καταργείται το προηγούμενο!!! Η απόλυτη ξεφτύλα ενός οργανισμού που στερείται κάθε σοβαρότητας.

Αποστείλαμε ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του ΦΣΑ στον ΕΟΠΥΥ έγγραφο διαμαρτυρίας αναφέροντας όλα τα ανωτέρω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Η μόνη τηλεφωνική απάντηση ήταν από υπάλληλο της ΔΕΗ που πληροφόρησε το λογιστήριο του ΦΣΑ ότι θα ενημέρωνε η ίδια τα 350 αυτά μέλη μας για να πάνε στα γραφεία του ταμείου τις νέες Υπεύθυνες δηλώσεις!!!

Στην διάρκεια όλου αυτού του χρονικού διαστήματος (από 8 Απριλίου εως σήμερα) ΚΑΜΙΑ άλλη πληρωμή δεν δρομολογήθηκε εκ μέρους της ΔΕΗ, δηλώνοντας ότι τελικά η δεύτερη ... «φουρνιά» θα προχωρήσει ΜΕΤΑ την πληρωμή της πρώτης, η οποία ακόμα βρίσκεται στον αέρα !!!

Καταφύγαμε στον πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ η απάντηση του οποίου δεν μας ξάφνιασε καθόλου : «Τα ταμεία που αποτελούσαν το ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ κ.λ.π.) έχουν φύγει από εμένα και έχουν πάει στον Κοντό, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ!!! Έχω ένα άδειο κτίριο, χωρίς υπαλλήλους χωρίς αρμοδιότητες και το μόνο που κάνω είναι να πληρώνω μικρές παροχές π.χ. κηδείες, λοχεία κ.λ.π. αν ... βρω κάποιον υπάλληλο ξεχασμένο. Ακόμα και ο Σαμαράς που μου είπε σε μια συνάντηση ότι σου έχουν δοθεί 50 εκατομμύρια για να πληρώσεις και γιατί δεν κάνεις τίποτα, του απάντησα ότι δεν έχω ΟΥΤΕ έναν υπάλληλο για την προώθηση των πληρωμών. Αλλά εκτός από αυτό οι φαρμακευτικές δαπάνες έχουν φύγει ΟΡΙΣΤΙΚΑ από εμένα.... Υπεύθυνος ο ΕΟΠΥΥ!!!»

Την Δευτέρα 12 Μαΐου επισκεφθήκαμε μετά της Νομικού Συμβούλου, τον Πρόεδρο του ΕΤΑΑ και τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτου για να συζητήσουμε την πορεία των πληρωμών μας για τα ληξιπρόθεσμα χρέη μας στα ταμεία τους. Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες αλλά η ουσία είναι ότι σχεδόν όλες οι συνταγές των επί μέρους αυτών ασφαλιστικών ταμείων του ΕΟΠΥΥ (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Οίκος Ναύτου κ.α.) που αφορούν και την περίοδο του 2011 και 2012 έχουν σχεδόν εκκαθαριστεί και αποσταλεί για έκδοση επιτροπικών ενταλμάτων, αλλά τελικά δεν έχει εκδοθεί επέκταση νόμου για το 2012 που να αφορά την κράτηση του 3,5 % ώστε να πληρωθούμε. 

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι η «παράλειψη αυτή» οφείλεται αποκλειστικά στο ότι ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αφού όλα αυτά έχουν δοθεί για το γνωστό πλέον «πλεόνασμα» της Κυβέρνησης.

Από το Άννα στον Καϊάφα λοιπόν ΧΩΡΙΣ να υπάρχει ... σάλιο (θυμάστε τον κύριο Λοβέρδο...) διότι όπως αντιλαμβάνεστε το κονδύλι για τον Φ.Σ.Α. είναι τεράστιο σε σχέση με άλλους συλλόγους. Και εκτός αυτού εφαρμόζεται και το διαίρει και βασίλευε, πράγμα που κάποιοι το εκμεταλεύονται ... δυστυχώς και εντός του κλάδου!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου