Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

PROTAGON

''Είμαι υπέρ της πλήρους κατάργησης όλων των φαρμακείων.
Σοβαρολογώ.
Θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με ειδικούς hi tech αυτόματους πωλητές φαρμάκων (ΑΠΦ) σε όλα τα supermarket, τις κλινικές και τα νοσοκομεία αλλά και άλλους διαμορφωμένους ειδικά χώρους σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια.
Με μια ηλεκτρονική κάρτα φαρμάκων (ΗΚΦ) όπου θα καταχωρείται η συνταγή από το γιατρό θα πηγαίνει όποιος χρειάζεται το φάρμακό του, όποια ώρα τον βολεύει. Θα πληρώνει με πιστωτική ή ρευστό οπότε γλιτώνουμε και τη φοροδιαφυγή. Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα τα προμηθευόμαστε πάλι από τους ίδιους αυτόματους πωλητές αλλά χωρίς την ανάγκη χρήσης της ΗΚΦ.
Μάλιστα το όλο σύστημα θα μπορούσε λόγω του μειωμένου κόστους λειτουργίας να είναι κρατικό και με τις πελώριες παραγγελίες κατόπιν διαγωνισμών, να επιτυγχάνεται σημαντική μείωση του κόστους των φαρμάκων. Ο ανεφοδιασμός θα μπορούσε να γίνεται καθημερινά κι η ενημέρωση των αποθηκών να γίνεται ηλεκτρονικά. Μέσω διαδικτύου θα μπορούσε ο καθένας να ενημερώνεται πού βρίσκεται ο πλησιέστερος ΑΠΦ κι αν τη δεδομένη στιγμή διαθέτει ό,τι ζητάμε.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου