Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 15:59

Στις 20 Μαρτίου ανοίγουν οι μονάδες του ΠΕΔΥ,αλλά μάλλον με λιγότερους γιατρούς!

Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή
Στις 20 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα πολυιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ που θα ενσωματωθούνε στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, αλλά με λιγότερους γιατρούς από πρίν όπως όλα δείχνουν.

Οι 5.500 γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπορούν να κάνουν αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ έως την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου με την προϋπόθεση να δεχθούν να εργαστούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση κλείνοντας τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση απολύονται αυτοδικαίως και η θέση τους καταργείται.

Στις 19 Μαρτίου λήγει η διαθεσιμότητα για όλους τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ ,ενώ στις 4 Μαρτίου λήγει η 15νθημερη διαθεσιμότητα ειδικών κατηγοριών.

Η πρόσληψη μόνιμων νέων γιατρών είναι μέσα στα σχέδια του υπουργείο όπως ανέφερε ο κ. Μπέζας «αλλά αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία, που διαρκεί μήνες και απαιτεί ειδικά συμβούλια και σύσταση οργανικών θέσεων. Στο διάστημα αυτό έχουμε τη δυνατότητα να προσλάβουμε άμεσα επικουρικούς γιατρούς, και να καλύψουμε τις υπάρχουσες ανάγκες χωρίς την δημιουργία κενών οργανικών θέσεων.» αφήνοντας στον αέρα στην ουσία αν θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Την ίδια στιγμή Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με τους γιατρούς της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ,πως υπολογίζει ότι ο αριθμός των γιατρών που χρειάζεται για την ΠΦΥ είναι μόνο 3.000, δηλαδή θα φύγουν 2.500-3.000 και δεν θα αναπληρωθεί κανένας από αυτούς.

Τέλος ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι από τις 120 βασικές μονάδες μόνο σε 6 δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες και συγκεκριμένα πρόκειται για τα πολυιατρεία Βύρωνα, Δάφνης, Νέου Κόσμου, Αργυρούπολης, Πετρούπολης και ο Οίκος Ναύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου