Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014


Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014 21:22

Προς συμφωνία για τα ΜΥΣΥΦΑ, αλλά θέμα ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων θέτει η τρόικα

Από Βασίλη Βενιζέλο
Σε συμφωνία για την παραμονή των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) στα ιδιωτικά φαρμακεία, με παράλληλη απελευθέρωση των τιμών τους προς τα κάτω, φαίνεται ότι οδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας.

Αυτό προκύπτει από την συνάντηση της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ygeia360.gr, κατά τη διάρκεια τηυς συνάντησης των δύο μερών, η αντιπροσωπεία της τρόικας έθεσε μετ' επιτάσεως θέμα επέκτασης του ωραρίου της λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων σε όλη τη χώρα, συγκεκριμένα για τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και για το Σάββατο.
Επίσης, η αντιπροσωπεία της τρόικας έθεσε και θέμα απλοποίησης των κανόνων οι οποίοι διέπουν το ωράριο λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων.
Οι τελικές ανακοινώσεις για τα ΜΥΣΥΦΑ θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τρίτη 4 Μαρτίου, μετά το πέρας της συνάντησης των επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου