Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά:
1. Συνεχίζεις αυτονόητα την άρση πίστωσης καθώς είσαι απλήρωτος 3 μηνες
2. Κλείνεις τα φαρμακεία (απεργία) ως αντίδραση στις ΘΕΣΜΙΚΕΣ παρεμβάσεις που έχουν εξαγγελθεί (ωραριο, ατομικές συμβάσεις, αποδυνάμωση συλλόγων κλπ). Να θυμίσω τη θέση ΚΑΙ του Αμπατζόγλου ότι άρση γίνεται ΜΟΝΟ για πληρωμές και ΌΧΙ για ΘΕΣΜΙΚΑ. Αρα στα θεσμικά επιβάλλεται άλλης μορφής κινητοποίηση.
3. Μια μακρά κινητοποιηση κουράζει και εμάς και τον κόσμο κι ενέχει περισσότερους κινδύνους να εγκαταλείψουν κάποιοι. Αρα χρειάζεται μια κινητοποίηση δυνατή σε ένταση, μαζικότατη κι όσο το δυνατόν μικρότερη σε διάρκεια.
4. Πρέπει να βγουμε στην επικαιρότητα και να κανουμε τα ΜΜΕ να ασχολουνται συνεχως με το προβλημα της υγειονομικής κρίσης (δυσκολο γιατί τωρα παιζει και το φορολογικο). Και
 πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα που να ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ τον Σαμαρα να επιληφθεί προσωπικά και να δεσμευθεί. Και φυσικά καταρχάς να πληρώσει. Ο Λυκουρεντζος κατα την αποψή μου έχει πιο "τελειώσει" ως υπουργός. Δεν μπορεί να αναδιπλωθεί γιατί θα εκτεθεί. Οποτε η θα (μας) κερδίσει ή θα παει άμεσα στο σπίτι του.
5. Τα μεγάλα προβληματα στην αγορά θα εμφανιστούν ΑΝ δεν εχει αποπληρωθεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο Αυγουστος μέχρι το τελος του μήνα που λήγουν οι περισσοτερες επιταγές. Αν΄συμβεί κάτι τέτοιο τα κανόνια στις αποθήκες θα ειναι μαζικά και αυτά θα προκαλέσουν ντόμινο σε όλη την αγορά φαρμάκου με απρόβλεπτες συνέπειες. Μάλιστα ειναι ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα και για τους "λιπαρούς" φαρμακοποιούς που νομιζουν ότι αντέχουν... Αν καταρρεύσουν οι αποθήκες θα χάσουν 1. τη μετοχή τους 2. τον προμηθευτή τους. Μονη ελπίδα σε ένα τέτοιο σενάριο να αποφασίσουν η εταιρίες να ρολάρουν τις επιταγές μαζικά. Θα το κάνουν;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου