Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ας δουμε λιγο τι εχουμε υποστει τον τελευταιο καιρο ως κλαδος και τι επεται στο αμεσο μελλον.
Αποδεχτηκαμε σχετικα ευκολα ένα χρονοδιαγραμμα πληρωμων που ακομα και ο πιο αδαης μπορουσε ευκολα να δει ότι δεν υπηρχε ποτε η πιθανοτητα να τηρηθει. Υποστηκαμε πρωτοφανεις συκοφαντιες από υπουργους και μη, αλλα και από δημοσιογραφους, πρακτικη καθιερωμενη τα τελευταια χρονια απεναντι σε ομαδες που θελουν να βλαψουν. Γιναμε αποδεκτες ενός απαραδεκτου δελτιου τιμων και μιας απαραδεκτης πρακτικης δημιουργιας του. Ο κυκλος εργασιων μας συνεχως συρρικνωνεται και οι πληρωμες από το κρατος είναι ανυπαρκτες. Θα επαναλαβω για πολλοστη φορα ότι ουσιαστικα οι ασφαλισμενοι είναι ασφαλισμενοι ΣΕ ΕΜΑΣ!!!
Να δουμε τι ακολουθει? Αναδρομικο rebate για ολο το 2012, πιθανα και άλλη μειωση κερδους εμμεσα ή αμεσα, α
υξηση φορολογικων συντελεστων, OTC στα super market, ενταξη και αλλων φαρμακων στα φαρμακα του ΕΟΠΥΥ. Φυσικα οι ανυπαρκτες πληρωμες θα εξακολουθησουν, όπως και ο πολεμος των ΜΜΕ.
Όλα αυτά είναι διαπιστωσεις σχετικα ευκολες, το ερωτημα είναι τι κανουμε?
Ειτε το θελουμε ειτε όχι αυτή πιθανα θα είναι η τελικη μαχη, η εκβαση της οποιας θα κρινει αν θα ειμαστε εδώ και την επομενη μερα και με ποια μορφη. Θα πρεπει επισης να συμβιβαστουμε με το γεγονος ότι οι ανθρωποι που ανελαβαν να μας εκπροσωπησουν συνδικαλιστικα στο υψηλοτερο επιπεδο βαδιζουν το δικο τους δρομο, ο οποιος είναι διαφορετικος από τον δικο μας. Αρα πρεπει να τους παρακαμψουμε, τοσο απλα, τοσο αμεσα. Πρεπει να ανδειξουμε με ολες τις δυναμεις μας τη δυσχερη θεση στην οποια βρισκομαστε, το κοινωνικο και επιστημονικο μας εργο και τη στηριξη μας στο ασφαλιστικο συστημα, αφου χωρις τη δικη μας ανοχη και αντοχη η ανθρωπιστικη κριση που θα χτυπουσε τους ασθενεις θα ηταν ανεπαναληπτη.
Χωρις εμας δημοσια υγεια και δημοσια ασφαλιση δεν υπαρχει και αυτό πρεπει να γινει κατανοητο από ολους. Απεργια διαρκειας σε όλα τα φαρμακεια της χωρας, καμια συνταγη κανενος ταμειου, εφημερευοντα με τη βοηθεια των συναδελφων που δεν εφημερευουν και ενημερωση του μονου που μπορει να αποτελεσει συμμαχο μας, του απλου λαου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου