Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τα πράγματα ειναι απλά .. Τα τελευταία χρόνια δεν σεβαστηκαμε το επάγγελμα μας ( οχι όλοι φυσικά ) και χθες το πολιτικό σύστημα δεν σεβάστηκε εμάς . Η οποια δύναμη είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες εξανεμίστηκε ακολουθώντας σταθερή και φθίνουσα πορεία μέσα απο την καταστρατήγηση των καθημερινών κανόνων ( "ψευτοεξυπηρετησεις"- παραβίαση του ωραρίου - εκπτώσεις του 10%-συνεργασίες με γιατρούς - επιχειρηματικότητα εφήμερη - απαξίωση των συλλογικών μας οργάνων μέσω της " ανάθεσης " και καμία ουσιαστική συμμετοχή - carta bianca στους εκπροσώπους μας και πολλα αλλα ...).
Δυο μέρες μέσα στην Βουλή κατέδειξαν 2 βασικά πράγματα
1)οτι το οικονομικό κομμάτι του επαγγέλματος μας ειναι ακομη σημαντικό , για αυτο και το θέλουν πολλοί
2)μας υπολογίζουν ακομη , τους δημιουργούμε πρόβλημα , φαίνεται εξάλλου και απο την σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση που μας έκαναν .
Βουλευτές και υπουργοί ήταν επι 2 μέρες ΚΥΝΙΚΟΤΑΤΟΙ. Πριν λίγες μέρες ο συνάδελφος Δαγρες είχε εκφραστεί σκληρά εναντίον της κυβέρνησης . Επειδη το είδα με τα ματια μου ο χαρακτηρισμός " συμμορία " ειναι λίγος συνάδελφοι .
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει λαβωμενους σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου , οχι όμως σε ηθικό και κοινωνικο .
Οι τοπικοί βουλευτές επέλεξαν δια της ψήφου των , ποιους θα αφήσουν και με ποιον θα πανε.. Εμείς λοιπόν -όσοι δεν το έχουν κάνει ακομη-παμε με την κοινωνία ( πλεμπα την ονομάζουν οι κύριοι ) και προσπαθούμε να κρατήσουμε τα φαρμακεια μας βασιζόμενοι και στην τεχνογνωσία των νέων παιδιών που έχουν δουλέψει πολυ και δεν εισακούστηκαν ποτέ...
Ενα τελευταίο ... Όσοι εξ´ημων πίστεψαν οτι μπορούσαν να παρέμβουν στο σύστημα όντας κομμάτια του συστήματος ( δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις ) , θεωρώ οτι χρησιμοποιήθηκαν απο το ίδιο το σύστημα ... Το σίγουρο ειναι οτι το παιχνίδι ειναι στα χέρια των 11000 συναδέλφων !!!!
Σχεδον 40 συναδελφοι απ ολη την Ευβοια,βρεθηκαν χθες στην συγκεντρωση στην Αθηνα για την ψηφιση του πολυνομοσχεδιου!Αναλογικα πολλοι,πρακτικα λιγοι.....ελαχιστοι!Αληθεια παιδια,χθες χαναμε το μελλον μας,προτιμησατε καφεδακι στην παραλια και ποτακι?Το φαρμακειο οπως το ξεραμε τελειωσε!Ο κανιβαλισμος αρχιζει...Ο καλος μας υπουργος και οι φιλοι του,καταστρεψανε το μελλον μας!!Τα φαρμακεια μας,ΝΑΙ πρεπει να γινουν κεντρα δυσφημισης,για τους βουλευτες μας(ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ,ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ)....που το μονο που κανουν,ειναι να ψηφιζουν ΝΑΙ Σ ΟΛΑ,διαλυοντας τον εναν κλαδο,μετα τον αλλον!Που μαραζωσαν την Ελληνικη κοινωνια,διευκολυνοντας τα μεγαλα συμφεροντα να πλουτισουν κι αλλο!!Αληθεια ποσο απληστος μπορει να γινει καποιος?Το jumbo πουλαει τα παντα,παιχνιδια,αθλητικα,κηπευτικα,κουζινικα,φαγητα,ρουχα,παπουτσια,ειδη σπιτιου....οπως σωστα λεει ο φιλος Ανδρεας Σοφιανοπουλος,μονο αυτοκινητα και φερετρα δεν πουλαει ακομα!Σε λιγο και φαρμακα διπλα στις barbie και τα Lego....τι καταντια θεε μου!Οφειλω να δωσω συγχαρητηρια για τους συναδελφους μου,της Ευβοιας που παλεψαν,που προσπαθησαν για την αυτη την υπερβαση!Το ειπαμε και την προηγουμενη εβδομαδα.Στον πολεμο πας να πολεμησεις,αν τωρα χασεις η κερδισεις εξαρταται απο πολλους παραγοντες.Οι περισσοτεροι παντως δωσαμε τον καλυτερο μας εαυτο!Να ειστε καλα.Καλημερα σ ολους!

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

FARMAKOPOIOI: 11.000 φαρμακεία-εκλογικά κέντρα θα είναι ο «τάφος...

FARMAKOPOIOI: 11.000 φαρμακεία-εκλογικά κέντρα θα είναι ο «τάφος...: Τα 152 ΝΑΙ της ντροπής. Οι 152 που ψήφισαν ΝΑΙ στη δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων, οι 152 που ψήφισαν ΝΑΙ στα φαρμακεία στα σούπερ μάρκε...

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η συγνώμη του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου συγκίνησε τους πολίτες!

Κυριακή 16.00 μμ
Συνάντηση στο Βούρκο ( ΤΕΛ )
Θα ξεκινήσει πούλμαν για το Σύνταγμα!!!!!!
Να είστε Όλοι εκεί !!! Όσοι μπορείτε !!!
Μην προτιμησετε Ι.Χ .....ειναι ισχυρότερα ΜΑΖΙ!!!
ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΠΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ............ΔΕΣ ΑΥΤΟ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=zR4GA4RPtII#t=119

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ:

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΤ: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΣΤ.1.: ΑΡΣΗ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ- ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εκ μέρους των συναδέλφων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Εύβοιας ,οφείλω να ζητήσω μια συγγνώμη από τους συμπολίτες μας για την ταλαιπωρία τους ,στην απεργιακή μας κινητοποίηση .
Ο Έλληνας φαρμακοποιός έχει σταθεί ,όσο λίγοι δίπλα στον Ελληνικό λαό .Φαρμακεία υπάρχουν σ όλη την Ελληνική Επικράτεια ,δίνοντας ένα χέρι βοήθειας σε οποίον το έχει ανάγκη .
Η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει την πρωτοβάθμια υγεία .Ήδη το έκανε με τον ΕΟΠΥΥ.Παρά τις ανακοινώσεις του κ .Υπουργού ,ότι ο ΕΟΠΥΥ θα ξανάνοιγε στις 15 ,το νησί μας παραμένει χωρίς κέντρα συνταγογραφησης .....Άραγε για ποιο λόγο τα ταμεία ακόμα και τώρα κάνουν κρατήσεις ?Κατά 27% έχει αυξηθεί η συμμέτοχη των ασφαλισμένων ,καμία απόφαση δεν έχει γνώμονα το καλό των πολλών ,των ηλικιωμένων ,των ανέργων ,του Ελληνικού λαού ,που συνεχώς εξαθλιώνεται ,όλα υπέρ των λίγων .
Σειρά έχουν τα φαρμακεία τα μέτρα εξαθλίωσης θα φέρουν πολλά λουκέτα ,τα μέτρα θα οδηγήσουν στην εγκατάλειψη πολλών απομακρυσμένων περιοχών .Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ,ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ .ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ…..ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ….ΓΙΑΤΡΟΙ,ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ,ΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ,ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ,ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ,ΦΟΡTΗΓΑΤΖΗΔΕΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!!ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ?ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ........
Θέλω όμως να σας πω και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .Παρά την ταλαιπωρία σας,βλεπουμε ότι είστε διπλά μας ,κάνεις δεν παραπονιέται ,κάνεις δεν φωνάζει ,πολλοί έχουν να πουν έναν καλό λόγο ,πολλοί μας συμπαραστέκονται !ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!
Ο φαρμακοποιός ως... φάρμακο
Της ´Ελενας Φυντανίδου
Πριν από δύο-τρεις μήνες, βρισκόμουν σε φαρμακείο του Πειραιά, περιμένοντας τη σειρά μου να εξυπηρετηθώ. Μπροστά μου ένας κύριος, μεγάλος σε ηλικία, μιλούσε με τον φαρμακοποιό. Ήταν φανερό ότι γνωρίζονταν από καιρό. Με το πέρασμα των χρόνων η σχέση τους ήταν κάτι περισσότερο απ' αυτή του πελάτη - φαρμακοποιού.
«Κύριε Κώστα, το φάρμακό σου για την πίεση έχεις καιρό να το πάρεις» του είπε ο φαρμακοποιός. «Ξέρεις, πρέπει να πάω να το γράψω, να δώσω δέκα ευρώ και τη συμμετοχή μου… Αυτή την περίοδο είμαι λίγο στριμωγμένος και το έχω αφήσει» απάντησε δειλά.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο φαρμακοποιός πήγε στο ράφι με τα φάρμακα, πήρε ένα κουτί και το έδωσε στον κ. Κώστα. «Πάρ' το και όποτε μπορέσεις φέρε μου τη συνταγή».
Ο διάλογος είναι πραγματικός και πιστεύω ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε βρεθεί μπροστά σε ανάλογο περιστατικό. Διότι το φαρμακείο για τον ηλικιωμένο, για τον πάσχοντα που ζει στην Ελλάδα, είναι βασικό τμήμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν αναπτύξει ζεστές σχέσεις με τον φαρμακοποιό τους. Εκεί θα μετρήσουν την πίεσή τους, εκεί θα ζυγιστούν, αυτόν θα ρωτήσουν για κάποιο προβληματάκι που παρουσίασαν και συχνά αυτός θα τους συμβουλεύσει να επισκεφθούν γιατρό.
Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση να πλήττει κυρίως τους συνταξιούχους, ο φαρμακοποιός στάθηκε δίπλα τους, ασκώντας ουσιαστικά κοινωνική πολιτική. Κάλυψε ένα μεγάλο κενό του κράτους τις δύσκολες ημέρες. Στήριξε τους ανθρώπους που τον είχαν στηρίξει στα χρόνια της ευημερίας.
Με το πολυνομοσχέδιο αυτή η σχέση κινδυνεύει να αλλάξει. Τα μικρά συνοικιακά φαρμακεία δεν θα αντέξουν σε ένα περιβάλλον μεγάλων αλυσίδων. Αλυσίδων φαρμακείων που θα λειτουργούν στο πλαίσιο πολυκαταστημάτων. Τα ράφια τους θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαρμακεία θα είναι απρόσωπα. Βεβαίως και θα πωλούν φάρμακα. Δεν θα παρέχουν όμως συμβουλές, ασφάλεια και φάρμακα «βερεσέ» σε όσους έχουν ανάγκη.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ!


Είναι κρίμα ο αγώνας χιλιάδων συναδέλφων στην Ελλάδα ,να ξεπουλιέται από μια μικρή μερίδα !Όλοι έχουμε υποχρεώσεις ,όλοι έχουμε δάνεια ,όλοι έχουμε επιταγές !Ο Υπουργός και η κυβέρνηση σας εξαπάτησε ,παρόλο αυτά ,κάποιοι τους  χειροκροτείται κρατώντας τα φαρμακεία σας ανοιχτά  ,τους επιβραβεύεται σπάζοντας τον αγώνα μας !
 Συνάδελφοι τα μετρά θα περάσουν ,τα μετρά θα μας διαλύσουν ΟΛΟΥΣ ,ανεξαρτήτως αν είμαστε μικρά ,μεγάλα η μεσαία  φαρμακεία !Οι αλυσίδες  είναι παντού διπλά σας .Ποιος δεν έχει lid ,ποιος δεν έχει jumbo ,ποιος δεν έχει carrefur ,ποιος δεν έχει Βασιλόπουλο .Μαζί με αυτούς θα τα πάρουν και οι άλλοι .
Σε κανέναν δεν αρέσει ,να είναι κλειστά ,σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει τον κόσμο του ,σε κανέναν δεν αρέσει να άρχετε σε κόντρα με τον κόσμο ,ΚΑΝΕΙΣ δεν θα κλάψει για σας αν κλείσετε .
 Είμαστε ένας κλάδος ,μην διαλύετε την συνοχή ,μην διαλύετε την ύπαρξη μας . Ακόμα και αν δεν κλείσατε χθες ,κλείστε τα ΤΩΡΑ .Ο χρόνος μας τελειώνει !

FARMAKOPOIOI: Ο Τάσος Τερζής στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (video)

FARMAKOPOIOI: Ο Τάσος Τερζής στην ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση (video)
Τιμολόγια:
- μπαίνουμε στη εφαμογή της ΚΜΕΣ (https://www.eopyykmes.gr/index.xhtml)
- βαζουμε Ιανουάριο 14 και συμπληρώνουμε τα στοιχεία όπως έχουμε πει (http://farmakopoioi.blogspot.com/2014/02/blog-post_28.html). Ναι δεν μπορούμε να βάλουμε το 1€ στα εμβόλια, όχι δεν έχετε κάνει κάτι εσείς λάθος, έτσι κι αλλιώς το τιμολόγιο σωστό είναι στο τέλος, όχι δε χρειάζεται να εκτυπώσετε, το κάνουμε μόνο για να τσεκάρουμε
- αν τα νούμερα συμφωνούν με τα Τιμολόγιά σας είστε ΟΚ και προχωράμε. Αν όχι κόβετε πιστωτικό τιμολόγιο με το λάθος ποσό και νέο Τιμολόγιο με το σωστό και ημερομηνία τωρινή και τα στέλνετε. Όχι δεν τους πειράζει η ημερομηνία
- μετά τσεκάρουμε να είναι και σωστά συμπληρωμένα τα έξτρα στοιχεία που μας είχαν ζητήσει συγκρίνοντας τα τιμολόγια φαρμάκων με τα σωστά (όπως αυτό: http://www.scribd.com/doc/205186172/%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%A6%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1) και τα τιμολόγια εμβολίων με τα σωστά (όπως αυτό: http://www.scribd.com/doc/205186736/%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%95%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1). Ναι τα παραδείγματά μας γράφουν "Δελτίο αποστολής" ενώ χρειάζεται απλά αθεωρητο τιμολόγιο, ναι βαριέμαι να το αλλάξω
- αν και πάλι τα έχετε σωστά, συγχαρητήρια ανήκετε στο 17% των φαρμακοποιών που τα είχατε σωστά, να μαζευτούμε να κάνουμε απονομές. Όχι εγώ δεν τα έχω τσεκάρει ακόμα αύριο θα πάω στο Σύλλογο, ναι αν τα έχω κι εγώ λάθος θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι
- μέχρι την Τετάρτη είπαν να τα έχουμε έτοιμα οπότε κάντε το να ξεμπερδεύουμε με δαύτα, όχι δεν μας είπαν κάτι περισσότερο από αυτά, ναι θα σας πω άν μάθω κάτι περισσότερο, ναι έτσι κι αλλιώς καλύτερα να μιλήσετε και με το Σύλλογό σας, που ξέρεις μπορεί να έχουν μάθει κάτι καλύτερο αν και γίνεται χαμός, ναι οπωσδήποτε να το μοιραστείτε μαζί μας
.. ευχαριστώ τους συναδέλφους-μέλη του γκρουπ που μου μάζεψαν τις πληροφορίες ώστε να τις παραθέσω όλες μαζί..

By Δημήτρης Τσιριμπής (εγω εκανα πορεια δε μπορουσα να ασχοληθω )

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014


Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 11:44

Άδωνις: Κακομαθημένοι οι φαρμακοποιοί, θα αντιδρούσαν σε κάθε περίπτωση!

Από Βασίλη Βενιζέλο
Ως κακομαθημένους χαρακτήρισε το πρωί της Πέμπτης 27 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι συνεχίζουν την πανελλαδική απεργία τους.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση τον συμβούλευσαν να αποδεχθεί όλα τα αιτήματα της τρόικας, γιατί οι φαρμακοποιοί είναι κακομαθημένοι και θα αντιδράσουν ο,τιδήποτε κι αν περίεχει η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας για τον κλάδο τους.

FARMAKOPOIOI: ΑΦΙΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΒΙΤ...

FARMAKOPOIOI: ΑΦΙΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΒΙΤ...: ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ   ΑΦΙΣΑ ΑΠΕΡ...

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Συναδελφοι ηρθαν στον ΕΟΠΥΥ(ΠΡΩΗΝ ΟΠΑΔ/ΒΟΥΡΚΟΣ) τα τιμολογια του Ιανουαριου.Η χρονικη περιοδος για διευθετηση του θεματος ειναι 5 ημερες.Περαστε να τα παρετε η αλλιως επικοινωνηστε με την κυρια Φιλιω στο τλφ 2221063080.Ευχαριστω.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αγαπητοί κ. Βουλευτές , 

 Οι φαρμακοποιοί της Ευβοίας, όπως και όλης της χώρας έχουν πληρώσει με το αίμα τους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Πολλοί από αυτούς εχουν ήδη κλείσει ή είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος των φαρμακείων τους και της οικονομικής καταστροφής τους. 
Τα περισσότερα από αυτά τα δεχθήκαμε προκειμένου να συμβάλλουμε κι εμείς στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας και στην προσπάθεια για ανόρθωση της οικονομίας της. Και συμβάλλαμε τα μέγιστα.

 Κ. κ. Βουλευτές, οι μάσκες έχουν πέσει. Η τρόικα και οι υπουργοί της κυβέρνησης σας ζητούν να νομοθετήσετε, όχι για να «σωθεί η χώρα» αλλά για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες τόσο για τους φαρμακοποιούς, όσο και για την κοινωνία. 
Κ. κ. Βουλευτές, έχετε εκλεγεί από το λαό για το λαό. Είμαστε οι ψηφοφόροι σας, είμαστε η κοινωνία που έχετε ορκιστεί να υπηρετείτε. Η τρόικα, προσπαθεί να ολοκληρώσει την «καταστροφή» της κοινωνίας και της παράδοσης των πάντων στην πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν είναι τυχαίο που στην επικαιρότητα είναι τα τρία βασικά ήδη καθημερινής ανάγκης και ανελαστικής ζήτησης, δηλ το γάλα, το ψωμί και τα φάρμακα.
 Μην ενδίδετε στον εκβιασμό. Σταθείτε στο ύψος σας και οι φαρμακοποιοί της Ευβοίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Όπως και δε θα ξεχάσουμε ποτέ όσους μας πρόδωσαν.

FARMAKOPOIOI: ΑΦΙΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΒΙΤ...

FARMAKOPOIOI: ΑΦΙΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΒΙΤ...: ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ   ΑΦΙΣΑ ΑΠΕΡ...
Συναδελφοι ηρθαν στον ΕΟΠΥΥ(ΠΡΩΗΝ ΟΠΑΔ/ΒΟΥΡΚΟΣ) τα τιμολογια του Ιανουαριου.Η χρονικη περιοδος για διευθετηση του θεματος ειναι 5 ημερες.Περαστε να τα παρετε η αλλιως επικοινωνηστε με την κυρια Φιλιω στο τλφ 2221063080.Ευχαριστω.

Διευρυμένε συνάδελφε,
Διάβασε προσεκτικά τι περιλαμβάνει το ΣΝ της κυβέρνησης όπως στο παραθέτω.
Θα διαπιστώσεις ότι ελάχιστοι από εσάς ,έχετε τις δυνατότητες ανταγωνιστικής παρουσίας στο νέο περιβάλλον....
"Το σχέδιο προβλέπει κατάργηση των ακλούθων άρθρων των Νόμων......
Με το αρ 2.....καταργούνται....
- αρ 8 του Ν 5607/1932, ένας φαρμακοποιός κατέχει ΟΣΕΣ άδειες φαρμ θέλει...
-αρ 13 Ν 5607/32 , συστεγάζεται με οποιοδήποτε κατάστημα....
Με το αρ 1... επιτρέπεται ένας ΜΗ Φαρμακοποιός ,να κατέχει όποιο ποσοστό επιθυμεί από το κεφάλαιο του φαρμ, ακόμη κ 99%.......
Με το αρ 4...καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων.....
Με την κατάργηση του αρ 20 Ν 5607/32 κ του αρ 7 του Ν 328/76,αίρεται ο περιορισμός μεταφοράς φαρμ από Δήμο σε δήμο κ κάθε περιοχή...
Με το αρ 5 καταργούνται κάθε χωροταξικό κριτήριο ίδρυσης....
Με το αρ 6,αίρεται κάθε χρονικός περιορισμός στη λειτουργία του φαρμακείου, χωρίς ουδεμία έγκριση ή περιορισμό.....
με το αρ 3,....καταργείται κάθε έλεγχος στη λειτουργία (τ.μ. ή εποχή ή ωράριο...0
Με το αρ 7 , παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης ή μεταφοράς φαρμ απ΄έναντι ή κοντά σε Νοσοκ ή κ.π. συνταγών χωρίς περιορισμό ....
Με το αρ 11, ιδρύεται φαρμακείο έστω κ με 5τμ εμβαδόν φαρμ/λείου....
Από 1/1/17 αίρεται κάθε περιορισμός στη διατίμηση φαρμάκων αυτοθεραπείας..."
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ τον ΑΓΩΝΑ του ΚΛΑΔΟΥ !!!!
Ξεφύγετε από την ατομική ψειδαίσθηση !
ΔΕΝ είναι υπέρ υμών !!

FARMAKOPOIOI: K. Θεοδοσιάδης στο BHMA FM: Είναι ανήθικο αυτό που...

FARMAKOPOIOI: K. Θεοδοσιάδης στο BHMA FM: Είναι ανήθικο αυτό που...: Αθήνα, 26/3/2014 «Είναι ανήθικο αυτό που κάνανε. Εάν περάσουν τα μέτρα αυτά το φαρμακείο της γειτονιάς που ξέρατε δεν θα υπάρχει. Ο...
Συναδελφοι καλημερα.
Ο ΦΣ Ευβοιας αποφασισε την συμμετοχη του στην απεργια απο Πεμπτη 27/3 μεχρι και Σαββατο 29/3.Την Κυριακη θα δουλεψουν οπως εχουν τα εφημερευοντα φαρμακεια.
Επισης την Κυριακη ο ΦΣΕ θα βαλει λεωφορειο για το Συνταγμα,ωστε να συμμετασχει μαζι με χιλιαδες αλλους συναδελφους στην συγκεντρωση στο συνταγμα.
Θα βγει δελτιο τυπου προς τους βουλευτες του νομου.
Καταβαλλονται τεραστιες προσπαθειες για να βγουν οι εφημεριες γι ολο τον νομο.Ενημερωστε τους πελατες σας,κρατηστε την ψυχραιμια σας.
Σ αυτον τον αγωνα δεν περισσευει κανεις!!!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 21:56

Μόνον οι μισοί φαρμακευτικοί σύλλογοι απεργούν την Τετάρτη - Από την Πέμπτη η πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών

Από Βασίλη Βενιζέλο
Αποστάσεις με νόημα από την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και τον πρόεδρό του Κυριάκο Θεοδοσιάδη λαμβάνει ο ένας μετά τον άλλον οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, καθώς μόνον οι μισοί από αυτούς θα απεργήσουν την Τετάρτη 26 Μαρτίου, ακολουθώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ!
Έτσι, η πανελλαδική απεργία διαρκείας των φαρμακοποιών ξεκινά τυπικά και ουσιαστικά από την Πέμπτη 27 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Μαρτίου δεν απεργούν οι φαρμακοποιοί - μέλη των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής, Αχαϊας, Ευβοίας, Κερκύρας, Δράμας, Λακωνίας, Ιωαννίνων, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Μαγνησίας, Έβρου, καθώς και όλων των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης.

Απόφαση ΓΣ ΦΣΕ 25/3

Τα φαρμακεία της Εύβοιας θα μείνουν κλειστά λόγω Απεργίας από Πέμπτη 27/3 εώς Σάββατο 29/3. Με εφημερεύοντα ασφαλείας όπως προβλέπει ο νόμος. Την Κυριακή θα επαναξιολογησουμε τις εξελίξεις . . Παρακαλούμε τους πολίτες να προσέρχονται μόνο για λόγους Έκτακτης Ανάγκης! ! ! Με συνταγή ιατρού ! Ζητάμε την κατανόηση απ ολους ...
Η τρόικα,προσπαθεί να ολοκληρώσει την «καταστροφή» της κοινωνίας και της παράδοσης των πάντων στην πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο.
 Η ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΕ!!!

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

FARMAKOPOIOI: Χατζηδάκης προς Άδωνι για φαρμακοποιούς: «Μη κάνει...

FARMAKOPOIOI: Χατζηδάκης προς Άδωνι για φαρμακοποιούς: «Μη κάνει...: Την σφοδρή ενόχληση του για την στάση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της αντιπροσωπε...
εχω φαρμακειο σε χωριο του εβρου κατω των 100 κατοικων κοντα στα συνορα,158 λεει η απογραφη αλλα οι μονιμοι ειναι πολλοι λιγοτεροι.,εξυπηρετω τριγυρω χωρια και οικισμους και που οχι σουπερ μαρκετ,ουτε καφενειο δεν υπαρχει!!!!εξυπηρετω χωρια σε ακτινα 40 χιλιομετρων και βαλε απο το φαρμακειο που δεν εχουν προσβαση σε κτελ γιατι πολυ απλα εν ετει 2014 δεν υπαρχει καν δρομος,μονο χωματοδρομοςεχω χασει πανω απο 2000 ευρω σε εμπορευμα λογω των διακοπων ρευματος στην περιοχη κ παρολο που δικαιωθηκα απο το συνηγορο του πολιτη τη ζημια την απορροφησα εγω.κανω 90 χιλιομετρα τη μερα για να παω και να ερθω απο το φαρμακειο μου.διανυω 90 χιλιομετρα διαδρομη σε βουνο που κλεινει το χειμωνα λογω πυκνης χιονοπτωσης και εχω φυγει 2 φορες απο το δρομο λογω παγου προκειμενου να μη μεινει ουτε μια μερα η περιοχη χωρις φαρμακο !!εργαζομαι 12 ωρες την ημερα 5 μερες την εβδομαδα αδιαλλειπτα απο τα 24 μου και ειμαι 30 ,προσωπικη ζωη δεν ξερω τι σημαινει!! ο αγροτικος ερχεται λιγες ωρες την ημερα και υπηρξε περιοδος που μειναμε 2 μηνες χωρις γιατρο,το προσεχες διαστημα θα ξαναφυγει με αδεια και θα μεινουμε 5 μηνες χωρις ιατρικη καλυψη !!αν κλεισω και εγω δεν θα υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ!!μεχρι και για φαξ σε εμενα ερχονται.και για οσους προτρεξουν και σχολιασουν το τι εκαναν αυτοι οι ανθρωποι πριν ανοιξεις θα σας πω οτι οταν ερχονταν τα πρωτα βιβλιαρια και πηγαινα να τα σφραγισω διαπιστωνα οτι πολλοι με χρονιες ασθενειες επαιρναν φαρμακα καθε 3-4 μηνες. οταν τους ρωταγα γιατι δεν τα παιρνουν καθε μηνα μου απαντουσαν οτι αν τυχαινε να κατεβουν στην πολη τα επαιρναν.....η προσβαση στο φαρμακο και το δικαιωμα στην υγεια εξαρτωνταν απο την τυχη!!επισης το 2008 δεν υπηρχε μνημονιοδεν υπηρχε οικονομικη δυσπραγια,οι περισσοτεροι δουλευαν σε οικοδομες(τωρα ειναι ολοι σε ταμειο ανεργιας η εφυγαν στο εξωτερικο και οσοι εμειναν εχουν χασει την ασφαλιστικη ικανοτητα) μου λεει φιλος μου οτι το 1980 η ορεστιαδα δεν ειχε κεντρο υγειας και του απαντησα οτι το 1960 ο μο ζωης ηταν δεκα χρονια πιο κατω.η αυξηση του μο ζωης οφειλεται κατα κυριο στη υπαρξη τις ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης!!οφειλεται στο οτι ανοιξαν αγροτικα ιατρεια και φαρμακεια σε ολη την Ελλαδα και στην ανακαλυψη νεων φαρμακευτικων μοριων κ διαγνωστικων εξετασεων.Εκτος αν θελουν καποιοι να μας γυρισουν 20 χρονια πισω και να μας κατεβασουν κατω απο τη σαχαρα!!για του φιλους που μου λενε οτι αδικω τον εαυτο μου με την επιλογη του τοπου εργασιας που εκανα απαντω πως μπορει τα κριτηρια αδειοδοτησης να μη μου επετρεψαν να εχω να ιδρυσω φαρμακειο σε αστικο κεντρο για να βολεψω τον εαυτο μου αλλα δεν περναει μερα που να μην εισπραξω εκδηλωση αγαπης και ευγνωμοσυνης απο τους πολιτες που μου λενε μας εσωσες εδω που ηρθες.και θα επρεπε να ειμαι η πρωτη που θα πανηγυριζα τωρα που με τη δηθεν απελευθερωση θα μπορω να μεταφερθω οπου θελω αλλα δε χρειαζεται να εισαι διορατικος για να καταλαβεις οτι αυτη η απορρυθμιση δεν αποβλεπει στη βελτιωση των συνηκων εργασιας μου αλλα κυριολεκτικα στοχευει να μας αφανισει γιαυτο σπαραζω!!το φαρμακειο μου το πληρωσα με αιμα στην κυριολεξια!!ο πατερας μου "εφυγε" κυριακη μεσημερι πανω στο τιμονι καθως πηγαινε φαρμακο για κυστικη ινωση για κοριτσακι που κινδυνευε καθως το φαρμακο ηταν καιρο σε ελλειψη κ προειδοποιησα την εταιρια για την κρισιμοτητα της καταστασης!!το φαρμακο βρεθηκε κυριακη μεσημερι, το κοριτσι σωθηκε, ο πατερας μου πεθανε.εχω στειλε 2 ξεχωριστες καταγγελιες για ασθενη που επαιρνε ορφανο φαρμακο.την πρωτη φορα σε ιφετ επειδη δεν το εβρισκα τη δευτερη φορα σε εοπυυ γιατι το βρηκαμε σε συνθηκες ελευθερης ευρωπαικης αγορας κ της εβγαινε συμμετοχη 300 ευρω που αδυνατουσε να πληρωσει.με τις δικες αποκλειστικα ενεργειες και αφου η συναδελφος στο φαρμακειο του εοπυυ με χαρακτηρισε απαραδεκτη για την πιεση που της ασκουσα η ασθενης προμηθευεται πλεον το φαρμακο απο το φαρμακειο του εοπυυ δωρεαν!!προσοχη δεν ηταν φυκ ,ηταν 15 ενεσεις το μηνα ,85 ευρω εκαστη, χαρισα τζιρο 15000 ευρω το χρονο γιατι ειμαι αναλγητη κατα πολλους και μπορω να αντικατασταθω απο σουπερ μαρκετ!!για οσα λεω εχω στη διαθεση μου μειλ και χαρτια απο ιατρους και φορεις που επιβεβαιων την ακριβεια των παραπανω.οι φιλοι κ συναδελφοι που με γνωριζουν προσωπικα με καλουν σε συνεδρια για να ακουστει τι σημαινει να διατηρεις αγροτικο φαρμακειο υπο αυτες τις συνθηκες αλλα εγω μιλουσα γενικα φοβουμενη μην κατηγορηθω για προσωπικη προβολη.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ,ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ!!ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΟΥ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ!!ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΔΕ ΣΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ!!!

FARMAKOPOIOI: Χατζηδάκης προς Άδωνι για φαρμακοποιούς: «Μη κάνει...

FARMAKOPOIOI: Χατζηδάκης προς Άδωνι για φαρμακοποιούς: «Μη κάνει...: Την σφοδρή ενόχληση του για την στάση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της αντιπροσωπε...

ΠΩΣ...............Γ.ΚΟΥΤΕΠΑΣ

πώς; πίστεψες πως θα γλίτωνες και θα έκλειναν μόνο μερικοί μικροί που έτσι και αλλιώς τους θεωρούσες άχρηστους στην αγορά;
πως με το διευρυμένο ωράριο (για όσους δήλωσαν πρώτοι!) θα αναπλήρωνες τις απώλειες από την πτώση των τιμών; πως είσαι σε εμπορικό σημείο και δεν έχεις ανάγκη;
πως έχεις κεφάλαια κίνησης στην άκρη και δεν πειράζει να καταθέσεις ξεχωριστά τις συνταγές και να σπάσεις τις αναστολές αφού αντέχεις;
πως λίγη επιχειρηματικότητα δεν κάνει κακό και πως είναι λάθος να σε εμποδίζουν να φέρεις την ανάπτυξη με αναχρονιστικές ρυθμίσεις;
πως καλό είναι και το e-shop αφού το φαρμακείο δεν μπορεί να μένει έξω από μια αγορά σε ανάπτυξη;
πως δεν πειράζει να αφανίσεις και τις τιμές στα παραφαρμακευτικά αφού με τη δύναμή σου παίρνεις εκπτώσεις όγκου και θα πουλάς στο κόστος;
Πως δεν πειράζει να ανοίξεις (κανονικά ή πίσω από τα ρολά) στην απεργία αφού δεν σε αφορά και θα μείνεις στο αφρό σε κάθε περίπτωση;
πως δεν έχεις ανάγκη να πειθαρχήσεις στην πλειοψηφία στο σύλλογό σου ή ακόμα χειρότερα μπορείς να επηρεάσεις να βγει μια ανώδυνη απόφαση;
πως θα ντυθείς μασκαράς τις απόκριες και θα μετέχεις στο εορταστικό πνεύμα και τους τζίρους των ημερών και η εικόνα του φαρμακείου δεν πειράζει να πάει περίπατο;

και νόμιζες πως κάποιοι που έχουν φαγωθεί να μελετούν αγορές φωνάζουν μόνο και μόνο επειδή έχουν κολλήσει στο ρομαντισμό και δεν βλέπουν μπροστά τους; και πως είναι κάποιοι ανόητοι να τρώνε 4 χρόνια τώρα τη ζωή τους για να υπερασπίζονται σε δικαστήρια και τρόικες αυτή τη προστατευμένη λιμνούλα που είχαμε από το να μπει μέσα φρέσκο "θαλασσινό" νερό της αγοράς;
ε λοιπόν καλώς ήρθες στον πραγματικό ωκεανό. Δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα αλλά ελπίζω να κατάλαβες καλά πως ότι γίνει θα είναι για όλους μας.
(και δεν πιστεύω να έχεις καμιά κρυφή τελευταία ελπίδα πως μπορείς να έχεις καλύτερη θέση στο στομάχι του καρχαρία επειδή είσαι πιο καλό φιλέτο και μπορείς να κάνεις συμφωνία πακέτο...θα στηθεί δίπλα σου, ΔΕΝ θα σε αγοράσει)

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΦΣ

FARMAKOPOIOI: Επιστρέφονται όλα τα τιμολόγια Ιανουαρίου! - Πρέπε...

FARMAKOPOIOI: Επιστρέφονται όλα τα τιμολόγια Ιανουαρίου! - Πρέπε...: Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε για το γεγονός ότι επιστρέφονται άμεσα από την ΚΜΕΣ όλα τα τιμολόγια Ιανουαρίου ανεξαιρέτως προκειμένου ν...

FARMAKOPOIOI: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΦΣ

FARMAKOPOIOI: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΦΣ: Υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για σειρά επικίνδυνων αλλαγών για τον κλάδο μας που προωθεί η κυβέρνηση. Την επόμενη ώρα θα δοθεί έκτακτη σ...
Ειλημμένη απόφαση να πωλούνται τα ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ μετά την παρέλευση των τριών μηνών
Θα βρίσκουμε ασπιρίνες στα σούπερ μάρκετ αλλά πολύ ακριβότερες
Η περίοδος χάριτος των τριών μηνών που έδωσε η κυβέρνηση στα φαρμακεία για την αποκλειστική πώληση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) έστω και σε ελεύθερη τιμή δεν είναι δοκιμαστική αλλά τελευταία και με προεκλογικά χαρακτηριστικά.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη απόφαση μετά την παρέλευση των τριών να απελευθερωθεί πλήρως η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ μέσα από τα super markets με το επιχείρημα ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτούργησε αποτελεσματικά. Και πράγματι δεν αναμένεται να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός ούτε οι ασθενείς να ψάχνουν ποιο φαρμακείο πουλά τη φθηνότερη ασπιρίνη.
Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Λόγω της διατίμησης των ΜΗΣΥΦΑ την οποία...
... διατηρεί για τη μεταβατική περίοδο του τριμήνου η κυβέρνηση μέσω της ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής πώλησης παρατηρείται έλλειψη πολλών φαρμάκων με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ασπιρίνη την οποία κάποιος σήμερα μπορεί να βρει μόνο με ... μέσον. Και αυτό διότι πολύ απλά οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν λόγω να παράγουν και να διαθέτουν στην Ελλάδα ένα προϊόν το οποίο έχει κέρδος αλλά πολύ χαμηλότερο από αυτό που έχουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου έχει απελευθερωθεί η διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ.
Έτσι το άνοιγμα της αγοράς και η κατάργηση της ανώτατης τιμής των ΜΗΣΥΦΑ που θα το συνοδεύει θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η αγορά από τέτοιου είδους φάρμακα ευρείας κατανάλωσης σε διάφορες συσκευασίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερο κίνητρο στις φαρμακοβιομηχανίες να διαθέτουν πληθώρα φαρμάκων αλλά και αύξηση των τιμών. Ο καταναλωτής θα έχει το όφελος ότι θα μπορεί να βρίσκει εύκολα την ασπιρίνη του αλλά θα την πληρώνει σε τσουχτερή τιμή.
Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης των φαρμακοποιών; Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Γιατί για να αντιδράσουν θα πρέπει να αποδείξουν στο τρίμηνο ότι ο ανταγωνισμός λειτούργησε και οι τιμές έπεσαν πράγμα οξύμωρο αν κάποιος δει τον προσανατολισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης

FARMAKOPOIOI: Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία: Επάγγελμα και θε...

FARMAKOPOIOI: Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία: Επάγγελμα και θε...: Μετα την έκδοση του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του Π.Φ.Σ. στό οποίο όχι μόνο δεν περιλαμβάνονται οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την διάρκεια της Γενι...

FARMAKOPOIOI: Στα ”μαχαίρια” οι φαρμακοποιοί για το μέλλον του κ...

FARMAKOPOIOI: Στα ”μαχαίρια” οι φαρμακοποιοί για το μέλλον του κ...: Παραποίησε και απέκρυψε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου, ο ΠΦΣ με πρωτοβο...

FARMAKOPOIOI: Θεραπευτικά πρωτόκολλα στην e-syntagografisi: Πώς ...

FARMAKOPOIOI: Θεραπευτικά πρωτόκολλα στην e-syntagografisi: Πώς ...: του Διαμαντή Κλημεντίδη, κλινικού φαρμακοποιού Από το απόγευμα της Τετάρτης, 19 Μαρτίου 2014, έχουν ενσωματωθεί στο μενού της Ηλεκ...
Ρε ΕΛΛΗΝΑ που το μονο που σε νοιαζει ειναι να βγαλεις το ματι του αλλου!
ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ που κοιτας οχι τι σε συμφερει αλλα εαν ο αλλος εχει καλυτερο αμαξι απο εσενα!

Αγοραζεις ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ το φτηνοτερο φαρμακο στην Ευρωπη. Εχεις 11.000 σημεια να σου καλυψουν τις αναγκες ολες τις ωρες τις ημερας.
Εχεις ΔΩΡΕΑΝ συμβουλες για οτι σου καπνισει αγορασεις δεν αγορασεις κατι.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ εσυ θες επειδη ο φαρμακοποιος ειναι "πλουσιος" να εχεις φαρμακα με ελευθερη τιμη ΔΗΛΑΔΗ εκει που εχεις το πιο φτηνο φαρμακο να ψαχνεις απο σημειο σε σημειο να βρεις που ειναι η ευκαιρια!
ΕΧΩ ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ και αντι να ξερω οτι το Depon κανει 0,75 θα ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ θα το βρω φτηνο αφου η τιμη του θα εχει παει δλδ ΣΤΑ 4 ευρω θα ψανχω να βρω την ευκαιρια να το βρω στα 3!!!
ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΖΥΓΙΟ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ LIDL!
Η τροικα εισαι εσυ ο ιδιος που ψαχνεις οχι πως θα βελτιωσεις τη ζωη σου αλλα πως θα χαλασεις του γειτονα.

FARMAKOPOIOI: Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία: Επάγγελμα και θε...

FARMAKOPOIOI: Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία: Επάγγελμα και θε...: Μετα την έκδοση του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του Π.Φ.Σ. στό οποίο όχι μόνο δεν περιλαμβάνονται οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την διάρκεια της Γενι...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

FARMAKOPOIOI: Έφτασαν οι δισκέτες, πληρώνεται ο Δεκέμβρης!

FARMAKOPOIOI: Έφτασαν οι δισκέτες, πληρώνεται ο Δεκέμβρης!: Μετά την ανάρτηση της Διαύγειας για πληρωμή του μήνα Δεκεμβρίου, σήμερα έφτασαν σε ορισμένους συλλόγους οι «δισκέτες» με το αρχείο πληρωμώ...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ !»: Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται. Να υπάρχει επίσημη συμφωνία με την τρόϊκα εκ μέρους της Κυβέρνησης και αυτή ακόμα να εκκολάπτεται.....

pharma-sfera: παπαντζες Γεωργιάδη δείχνουν εσωτερικό δολο

pharma-sfera: παπαντζες Γεωργιάδη δείχνουν εσωτερικό δολο: Σε ομιλία που είχε ο Άδωνις στη βουλη τόνισε: Α) εσωτερικός ανταγωνισμός στα ΜΥΣΥΦΑ... Με τις σημερινές τιμες κ τα σημερινά ποσοστά κέρδου...

FARMAKOPOIOI: ΠΦ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Πριν την ΓΣ του ΠΦΣ

FARMAKOPOIOI: ΠΦ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Πριν την ΓΣ του ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί όλης της Χώρας, ξεπερνώντας ο καθένας τον προσωπικό του Γολγοθά, συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισ...

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Aκόμη και... 50% αυξημένη η συμμετοχή των ασφαλισμένων για φάρμακα από τις 10 Μαρτίου!

Από Βασίλη Βενιζέλο
Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι είχαμε γράψει πριν από καιρό στο ygeia360.gr ότι γίναμε σχεδόν... Πορτογαλία, καθώς η οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για την προμήθεια των φαρμάκων τους έχει ήδη φθάσει το... 32%! Ε, λοιπόν, δεν τελειώσαμε ακόμη!

Νέα έκπληξη περίμενε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τις 10 Μαρτίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων! Ενώ το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων περιελάμβανε μειώσεις τιμών 5% μεσοσταθμικά, η... νέα αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, δια της νέας, δραστικής μείωσης των ασφαλιστικών τιμών των φαρμακευτικών σκευασμάτων, ξεκινά από 20% και φθάνει ακόμη και στο 50%, ακόμη και σε πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Έτσι, με έναν όχι και τόσο πρόχειρο υπολογισμό των επιπτώσεων των νέων δραστικών μειώσεων των ασφαλιστικών τιμών των φαρμακευτικών σκευασμάτων, υπολογίζεται ότι γίναμε πλέον κανονικά... Πορτογαλία, καθώς η οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους έχει φθάσει από τις 10 Μαρτίου στο... 38%!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Αποκάλυψη σοκ...Άδωνις Γεωργιάδης: ''οι φαρμακοποι...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Αποκάλυψη σοκ...Άδωνις Γεωργιάδης: ''οι φαρμακοποι...

FARMAKOPOIOI: Πώς συνταγογραφούνται τα φάρμακα μέσω των πρωτοκόλ...

FARMAKOPOIOI: Πώς συνταγογραφούνται τα φάρμακα μέσω των πρωτοκόλ...: Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 19/3/2014 το απόγευμα επιτρέπεται η συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στα πρωτ...

Aναλυτική περιγραφή της υφισταμένης καταστασης στον Κλαδο από τον Πρόεδρο του ΦΣΑΧ

Από την προεκλογική εκστρατεία των αρχαιρεσιών φαρμακευτικών συλλόγων, ο νυν πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ήδη από τον Οκτώβριο κι ως τις γιορτές διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους και όλα τα μέσα, πως το θεσμικό κομμάτι των φαρμακοποιών είναι εξασφαλισμένο, ενώ τα ΜYΣΥΦΑ είναι σίγουρα στα χέρια μας. Κατόπιν διαρροών του Υπουργείου Υγείας και έπειτα από αναρτήσεις πρώην συμβούλων του υπουργού στο facebook υπογράψαμε κοινή επιστολή με τον πρόεδρο του ΦΣΑ παραμονές Χριστουγέννων με την οποία επισημάναμε πως το κλίμα αισιοδοξίας αυτό δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ήδη είχε διαρρεύσει η έκθεση ΟΟΣΑ που προϋπήρχε από τον Νοέμβριο. Με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος ΠΦΣ μας διέψευσε αποκαλώντας μας κινδυνολόγους και μικρόψυχους, και σημείωσε πως «είναι άξιος ο μισθός μας». Λίγο όμως αργότερα επανήλθε και αλλάζοντας πνεύμα δήλωσε «αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες της χώρας και την προσπάθεια να συμμαζέψει η Κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατό τα φαρμακεία να αποτελούν όαση ευημερίας σε μια χώρα που παλεύει με την πτώχευση. Δεν είναι δυνατό τα φαρμακεία να αποτελούν όαση ευημερίας σε μια χώρα που παλεύει με την πτώχευση. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΩΔΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ». Αίφνης και στην αρχή του χρόνου συγκάλεσε Γ.Σ. σε κατάσταση συναγερμού, λέγοντας πως χάνουμε τα πάντα. Δυο μέρες αργότερα στη Γ.Σ. εμφάνισε στο πάνελ τον Υπουργό Υγείας ο οποίος μας βεβαίωσε πως όλα μετατίθενται για Ιούνιο, όλα βαίνουν καλώς και προφανώς ασκόπως κάναμε τη Γ.Σ. Και ενώ κυλούσε ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ανακαλύφθηκε ο από μηχανής θεός Χατζηδάκης ο οποίος από μόνος του (!!!) και χωρίς την έγκριση της Κυβέρνησης (!!!) συμφώνησε με την τρόικα ώστε η έκθεση του ΟΟΣΑ να γίνει προαπαιτούμενο της δόσης και η κατάσταση ξαναγύρισε στην εμπόλεμη ζώνη. Τα παραπάνω για να θυμόμαστε ακριβώς με τι στρατηγική έχουμε κινηθεί εντός της σεζόν ως κλάδος. Εννοείται ότι από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο ο κος Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. δεν συγκάλεσε καμία Γ.Σ. όπου θα καθορίζονταν αιτήματα, κόκκινες γραμμές και εν γένει η στρατηγική του κλάδου στα θέματα που μας απασχολούσαν. Είναι επίσης γνωστό ότι το συγκεκριμένο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αντλεί την εκλογική του ισχύ από προηγούμενο εκλεκτορικό σώμα, ενώ έχει προκύψει νέο εκλεκτορικό σώμα που δεν έχει αναδείξει νέο Δ.Σ., καθώς επί της ουσίας είμαστε δυο μήνες πριν το τελικό όριο για εκλογές Δ.Σ. Π.Φ.Σ. (όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος θέτει τα συμφέροντα του κλάδου πάνω από όποια προσωπική του εκλογική επιδίωξη οφείλει να διευρύνει τον κύκλο των συναποφασίζοντων μέσω διευρυμένων Δ.Σ. ή να συγκαλεί τακτικά Γ.Σ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έκανε ο κος πρόεδρος. Συγκάλεσε πριν δέκα μέρες περίπου ένα Δ.Σ. στο οποίο καλεσμένος ήταν μόνο ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α.. Εγώ προσωπικά παραβρέθηκα με δική μου πρωτοβουλία και μόνο για να λάβω ενημέρωση. Στο Δ.Σ. αυτό ο πρόεδρος παρουσίασε μια ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση για το σύνολο των θεμάτων του κλάδου (πληθυσμιακό, χωροταξικό, κλπ). Τα μέλη του Δ.Σ. πρότειναν 48ωρη προειδοποιητική απεργία, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. πρότεινε κινητοποιήσεις διαρκείας (εφόσον τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά οι προειδοποιητικές απεργίες δεν έχουν καμία σημασία, τόνισε). Ζήτησα το λόγο και μου δόθηκε για λίγο όπου παρατήρησα 2 συγκεκριμένα ζητήματα που με προβληματίζουν: Πρώτον, είμαστε μαθημένοι να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μας με συζητήσεις και διαβουλεύσεις σε υπουργικά γραφεία και δεν έχουμε επενδύσει στο συνδικαλισμό και το «πεζοδρόμιο». Τώρα καλούμαστε να επενδύσουμε σε τακτικές που από χρόνια έχουμε απαξιώσει. Το δεύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα που εντόπισα είναι πως ο κλάδος δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις για ωράριο και ΜΥΣΥΦΑ. Σε ερώτηση-διακοπή του προέδρου του Φ.Σ. Λάρισας προς εμένα για το ποιές είναι οι δικές μου θέσεις απάντησα πως οι θέσεις του μέσου ελληνικού φαρμακείου πρέπει να είναι για τα μεν ΜΥΣΥΦΑ η διατίμηση, για το δε ωράριο η κατάργηση νόμου Λοβέρδου και η ύπαρξη 48ρου ωραρίου εργασίας το ανώτερο, την ποιότητα του οποίου θα καθορίζουν οι κατά τόπους Σύλλογοι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και η ανάδειξη του θεσμού των εφημεριών και διανυκτερεύσεων. Για το μεν ωράριο δήλωσε ο κος Θεοδοσιάδης πως ούτε το 10% του κλάδου δεν έχει κοινή θέση ενώ για το θέμα της διατίμησης των ΜΥΣΥΦΑ ουσιαστικά έδειξε πως συμφωνεί με την απελευθέρωση προς τα κάτω αρκεί να παραμείνουν (τα ΜΥΣΥΦΑ) στα φαρμακεία (πρόταση Γεωργιάδη). Η ανακοίνωση που εκδόθηκε για την πρώτη 48ωρη μιλά περί ομόφωνης απόφασης Π.Φ.Σ. και προέδρων των μεγάλων Συλλόγων. Δηλαδή Δ.Σ. Π.Φ.Σ. και πρ. Φ.Σ.Α. και Φ.Σ.Αχ. που δεν είναι μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Επίσης παρατηρήστε ότι στη αφίσα δεν γίνεται καν λόγος για κυβερνητικές ευθύνες ενώ στη γενικότερη εκπροσώπηση στα ΜΜΕ από τον πρόεδρο του ΠΦΣ δεν αναδείχθηκε καθόλου το ζήτημα ωραρίου και της διατίμησης ΜΥΣΥΦΑ. Η συνεδρίαση έκλεισε με δήλωση του προέδρου του Π.Φ.Σ. πως θα συνεδριάσει το Δ.Σ. παρουσία προέδρων των μεγάλων Συλλόγων. Στο επόμενο Δ.Σ. πάλι δεν εστάλλει πρόσκληση στον πρόεδρο του Φ.Σ.Αχ. όμως και για λόγους ενημέρωσης (ας υποθέσουμε πως ο Π.Φ.Σ. παρέλειψε να στείλει την πρόσκληση λόγω φόρτου εργασίας) ανέβηκα στο Δ.Σ. έστω για να παρακολουθήσω. Καθοδόν προς Αθήνα με ενημέρωσε ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. πως ήδη στην Αθήνα ήταν και ο πρ. του Φ.Σ. Ηρακλείου (3ος από τους 6 μεγάλους Συλλόγους που δεν συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.). Να σημειώσουμε πως από τους τρεις (Αχαΐα, Αττική, Ηράκλειο) μόνο από την Αχαΐα δεν μετέχει ΚΑΝΕΝΑΣ εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ενώ από τους δυο άλλους, εκπρόσωποι υπάρχουν. Οι πρόεδροι Λάρισας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης είναι μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Ταυτόχρονα ο κος Λουράντος με ενημέρωσε πως αναβάλλεται το Δ.Σ. λόγω επείγουσας σύσκεψης στο υπουργείο και πως θα πάμε όλοι εκεί. Κατά την άφιξή μας στο υπουργείο διαπιστώθηκε πως οι πρόεδροι Αχαΐας και Ηρακλείου απαγορεύεται να μπουν στο υπουργείο γιατί ο Π.Φ.Σ. δεν έδωσε τα ονόματα στη λίστα προσκεκλημένων. Έφυγα λοιπόν για τα γραφεία του Π.Φ.Σ. περιμένοντας να τελειώσει η σύσκεψη και να γίνει το Δ.Σ. για να ενημερωθώ. Στο Δ.Σ. που έγινε παρότι επανειλημμένα ζήτησα το λόγο καταρχήν για να λύσω απορίες μου και δευτερευόντως να τοποθετηθώ, ο πρόεδρος δεν επέτρεψε ούτε καν ερωτήσεις από εμένα και τον πρόεδρο του Ηρακλείου. Η συζήτηση κινήθηκε στο γνωστό κλίμα: «ο Γεωργιάδης είναι μαζί μας κι ο Χατζηδάκης είναι ο αντίπαλος. Η συζήτηση αναλώθηκε στο αν και πως πρέπει να συνεχιστεί η απεργία και σε ποιές μέρες χωρίς εκ νέου να συζητηθούν οι θέσεις για τις οποίες αγωνιζόμαστε. Επίσης ενημερωθήκαμε πως ουσιαστικά δεν τέθηκε ποτέ θέμα ιδιοκτησιακού, ούτε χωροταξικού και πληθυσμιακού αλλά μόνο μια πιθανή διαφοροποίηση στην παρ. 6 άρθρο 36 του νόμου 3918 (νόμος Λοβέρδου) Απεχώρησα από το Δ.Σ. πριν τελειώσει γιατί η συζήτηση είχε χάσει το ενδιαφέρον της και γιατί ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. είχε δείξει πως η παρουσία μου μάλλον τον ενοχλεί. Έτσι έπραξε και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ηρακλείου ο οποίος έφυγε λίγο πριν εμένα. Η δεύτερη δε ανακοίνωση εκ μέρους του ΠΦΣ ανέφερε ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΠΦΣ χωρίς να μιλά για προέδρους μεγάλων Συλλόγων παρότι ήταν παρόντες τρείς, ενώ μια εβδομάδα πριν που το ανέφερε, ήμασταν παρόντες δύο!!! Κλείνοντας: Το ζητούμενο για το μέσο ελληνικό φαρμακείο με τζίρο από 0 έως 30.000€ και που υπολογίζεται στο 95% επί του συνόλου στη χώρα, δεν είναι αν θα τον «κανιβαλίσει» το μεγαλο-φαρμακείο ή το μεγαλο-σουπερμάρκετ από την ώρα που τα ΜΥΣΥΦΑ «καλλυντικοποιούνται» τιμολογιακά. Το μέσο ελληνικό φαρμακείο το ενδιαφέρει αφενός επιστημονικά κι αφετέρου οικονομικά η διατίμηση στα ΜΥΣΥΦΑ που ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την εισαγωγή τους στα σουπερμάρκετ. Δεν ενδιαφέρονται οι αγορές για διατιμημένα προϊόντα άρα το δίλημμα ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία ή στα σουπερμάρκετ είναι παντελώς πλαστό. Το δίλημμα είναι: φάρμακο διατιμημένο ή όχι? Όσοι άκουσαν τη συνέντευξη του κου Θεοδοσιάδη στο πρωινό του ΑΝΤΕΝΝΑ διαπίστωσαν πως ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. δεν ασπάζεται τη θέση αυτή. Κι όσοι παρατήρησαν ένα βήμα παραπέρα το ευφυολόγημα του κου Παπαδάκη περί αύξησης του κόστους φαρμάκων για τον πολίτη θα διαισθάνθηκαν πως ο επόμενος κίνδυνος είναι είτε η αναζήτηση έκπτωσης στη συμμετοχή ασφαλισμένων (όπως πχ σε Πορτογαλία και Ισπανία) είτε η έκπτωση απευθείας στον ΕΟΠΥΥ με δεδομένο πως ο ΕΟΠΥΥ είναι πλέον αγοραστής και όχι πάροχος υπηρεσιών υγείας και η συλλογική σύμβαση λήγει το Νοέμβριο του 2014. Δυστυχώς ο κος Θεοδοσιάδης ούτε τότε βρήκε αφορμή να καταδικάσει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε συμμετοχές του 0% στο 40%. Ο κλάδος πρέπει να καταδικάσει με σαφήνεια το μνημονιακό θέσπισμα της ασφαλιστικής τιμής που ουσιαστικά μετατρέπει σε οικονομικό συνέταιρο κοινωνικών παροχών, κράτος και πολίτη. Στο ζήτημα του ωραρίου τα πράγματα είναι απλούστερα. Κανένας πλην του Φ.Σ.Αχ. δεν ενδιαφέρεται για ουσιαστική λύση του ζητήματος του ωραρίου για ανατροπή του σκηνικού – δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δυνατότητα στους Συλλόγους που έχει βάλει πόδι ο Νόμος Λοβέρδου για κανένα αγώνα αποτροπής της πλήρους απελευθέρωσης. Στους περισσότερους Συλλόγους υπάρχει ήδη μεγάλο ποσοστό διευρυμένων και σε όσους δεν έχουν ακόμη, το Σαββάτο ανοίγουν όλα τα φαρμακεία ελεύθερα ή ανοίγει το 35-40% των ήδη λειτουργούντων. Συνεπώς μόνο η Αχαΐα και καίγεται και είναι διατεθειμένη να δώσει αγώνα για να διατηρήσει ωράριο. Η συμμετοχή μας λοιπόν στην προηγούμενη απεργία ισούται με συμμετοχή σε κινητοποίηση δίχως στόχους και αιτήματα. Η συμμετοχή στην πρώτη είχε το χαρακτήρα καλής θέλησης για την ενότητα του κλάδου και η πρωτοβουλία μας πως και το σαββατοκύριακο πρέπει να τίθεται θέμα απεργίας συζητήθηκε ευρύτατα σε όλο τον κλάδο ενώ τέθηκε από τον πρόεδρο του Φ.Σ.Α. στο προηγούμενο Δ.Σ. όπου ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. όμως αρνήθηκε τέτοιο ενδεχόμενο. Με χαρά μου διαπίστωσα στο χθεσινό Δ.Σ. Π.Φ.Σ. πως η συντριπτική πλειοψηφία ακόμη κι από το προεδρείο έθεσε θέμα συγκεκριμενοποίησης των στόχων και της στρατηγικής αιτημάτων, και σύγκλισης νέας Γ.Σ.. Προσωπικά είμαι χαρούμενος γιατί επιβεβαίωσαν το σκεπτικό της απόφασης της δικής μας Γ.Σ. άσχετα με διάφορες στην αντίληψη περί πειθαρχίας και ενότητας. Είμαι επίσης ευτυχής γιατί ΈΣΤΩ στο τέλος των κινητοποιήσεων συνεκλήθη το ανώτατο όργανο του φαρμακευτικού κλάδου: η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Δεν γνωρίζω αν αυτή μπορεί να παράγει κάτι θετικό, με βάση το σκηνικό που εκ προτέρων έχει στηθεί προ της σύγκλισης της. Όμως η Γ.Σ. πρέπει απαραίτητα να συγκαλείται ακόμη και την τελευταία στιγμή. Ταυτόχρονα: το κάθε Α’βάθμιο όργανο διατηρεί ΠΑΝΤΑ το δικαίωμα της τελικής κρίσης των αποφάσεων της ανώτατης Γ.Σ. και ταυτό είναι το μεγαλείο της συνδικαλιστικής δημοκρατίας. Οι φαρμακοποιοί στο σύνολό τους αποφασίζουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Οφείλω πάντως να ενημερώσω πως το μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. κος Παπαθανάσης με φαρμακείο στη Ναύπακτο είχε το θράσος να ζητήσει μέτρα κατά της Αχαΐας γιατί δεν υπάκουσε στην απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Η άγνοια νόμων μπορεί και να συγχωρεθεί σε μέλος Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.. Το θράσος ούτε συγχωρείται ούτε θα μείνει αναπάντητο. 3 χρόνια άλλωστε περιμένουμε την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου τους για τη γνωστή αφίσα στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα. Το Δ.Σ. του Φ.Σ.ΑΧ. αλλά και οι εκλέκτορες του Συλλόγου μας θα προσπαθήσουν να κατευθύνουν τη στρατηγική του κλάδου προς το συμφέρον του συνόλου κι όχι των λίγων και ισχυρών.

Σκληρές διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Στην αντεπίθεση περνούν οι ιδιώτες γιατροί που αναμένουν τις επόμενες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης να ανανεώσει τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ αλλά με νέους όρους
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Σκληρό παιχνίδι μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης άρχισε να παίζεται και πάλι τις τελευταίες ημέρες για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς στο τέλος Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις των 4400 ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν να βλέπουν δωρεάν ασφαλισμένους αν δεν γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης.
 
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως δε θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία των περίπου 10 εκατ. Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι δε θα έχουν ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη στη διάθεσή τους τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ καθώς υπάρχουν σοβαρά κενά σε ειδικότητες γιατρών και όχι μόνο. 
 
Και το ζήτημα είναι πως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επιδιώκει να παρατείνει τις συμβάσεις των γιατρών για τρεις μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τον κλάδο. Κάτι βέβαια που είναι casus belli για τον κλάδο. 
 
Να σημειωθεί ότι οι 4400 συμβεβλημένοι γιατροί είναι αυτοί που την περίοδο των απεργιών και των λουκέτων στα πολυιατρεία κάλυπταν τα 10 εκατ. των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ καθώς δέχονταν δωρεάν επισκέψεις στα ιατρεία τους ενώ η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δημοσιοποίησε τα ονόματά τους και στο διαδίκτυο για να κλείνουν οι ασθενείς ραντεβού.
 
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που λειτουργεί υπό τον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό:
 
“Για το 2014, η ΠΕΔ ζητά τη δυνατότητα της ανοιχτής σύμβασης σε όλους τους γιατρούς με αξιοπρεπείς αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, μέσα στο πλαίσιο ενός κλειστού προϋπολογισμού που θα οριστεί ανά ειδικότητα και ανά γεωγραφική περιοχή, και θα καλύπτει τις ανάγκες του ασφαλιστικού πληθυσμού σε ιατρικές πράξεις και παροχές με απτές αποδείξεις από διεθνή στατιστικά στοιχεία.
 
Η δεδομένη  υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για το 2014, συνδυαζόμενη με τις αυξημένες ανάγκες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, μας οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ήδη έχει καταναλωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος”.
 
Αντίστοιχες είναι και οι θέσεις της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) η οποία όμως σημειώνει ότι οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς εάν δεν γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων καθώς σκοπεύουν να ξεκινήσουν “εμπάργκο” στον Οργανισμό.