Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο.   Πολιτικη Ιστορια.
 Καθε φορα που ο προεδρος του ΦΣΘ -τοτε συντροφος στον αγωνα- ηθελε να επιπληξει καποιον συναδελφο για την αντισυναδελφικη του συμπεριφορα κατα την διαρκεια των κινητοποιησεων εναντια στην πολιτικη του ΓΑΠ και του Λοβερδου,συμπεριφορα που ειχε να κανει με την αποδοχη των πολιτικων αυτων ,τον αποκαλουσε Δοσιλογο.
 Λεξη δυσκολη ,γεματη συμβολισμους και τραγικες μνημες , με ειδικο βαρος ....ποτισμενη με αιμα....αιμα Ελληνων αγωνιστων...
Την χρησιμοποιουσε ομως  ,θελοντας να μεγιστοποιησει με τον τροπο αυτο την αντιπαραθεση με την κυβερνηση και εκεινους τους συναδελφους.....
Δεν θα ηθελα βεβαια να του θυμησω σε πια παραταξη ανηκαν οι δοσιλογοι κατα την διαρκεια της κατοχης ,και  πως χρησιμοποιηθηκαν μετα την απελευθερωση για την στελεχωση του κρατικου μηχανισμου της "ελευθερης" Ελλαδας...
Ηθελε και αυτος να ακολουθησει τις προτροπες του Φουκουγιαμα ...περι του τελους των ιδεολογιων..Με καθυστερηση πολλων ετων βεβαια.
Ετσι γινεται παντα στην Ελλαδα .Αλλωστε το ειχε κανει μερικα χρονια πριν και ο χοντρος ελληνας πρωθυπουργος ο οποιος με προδηλη" χαρα" καθησε στις πρωτες θεσεις της συναυλιας και παρακολουθησε την αξεχαστη Μ.Δημητριαδη να ερμηνευει Θεοδωρακη.....Τωρα τι καταλαβε,τι ενιωσε ,ενας θεος ξερει....ενα ειναι σιγουρο ,οτι επροκειτο περι απατης...
Ο πρωθυπουργος τοτε ανηκε εις τον μεσαιο στο" διαστημα "χωρο...Ολοι ηθελαν να μας πεισουν οτι ειχαμε εισελθει στην χωρις ιδεολογιες περιοδο....
Με αυτα τα εφοδια λοιπον,καλλιεργηθηκαν και μαλιστα με ιδιαιτερη σπουδη για τον χωρο μας λογικες  οπως  ...εμεις ειμαστε φαρμακοποιοι,δεν μας ενδιαφερουν τα κομματα,ολοι μαζι, και αλλα τετοια που με την σειρα τους αντικατεστησαν το "οσο ειμαι εγω ρε προεδρος ,μη φοβαστε τιποτα" βλεπε Βαγιωνας.
Ηταν τοτε που σε μια τοποθετηση μου σε ΓΣ ειπα οτι.. η ψυχιατρικη πρεπει να συνδραμει της πολιτικης για την περιπτωση της κυβ.ΓΑΠ και του υπουργου της Α.Λοβερδου...... Αγκαλιες ,φιλια,μπραβο συναδελφε και πολλα ομορφα πραγματα....ειμασταν μια ωραια ατμοσφαιρα .
Και μετα βαρυνε η ατμοσφαιρα ,στην αρχη πηρε ενα χρωμα μολυβι και υστερα ξεσπασε η καταιγιαδα. Ηλθε ο χειμωνας...ο Αντωνης δηλαδη μαζι με τους αλλους.Και τοτε δεν ειμασταν πια ολοι μαζι .Αλλοι παραμειναμε στο ιδιο μετεριζι του αγωνα ,αλλοι παλι πηγαν με τον Αντωνη.Μερικοι απο αυτους με "γνωση".Αλλοι ηλιθιως....η και "λιπιδιως"
 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο. Πολιτικη Ψυχ-αναλυση
Ειναι πολυ λογικο οταν απουσιαζουν απο την φαρετρα σου τα μορφωτικα εφοδια να μην μπορεσεις να αντιληφθεις το πολιτικο και οικονομικο παιγχνιδι που πεζεται εις βαρος σου.Εισαι "ευδεμονισμενος",εχεις τζιπ,εχεις λιπος....λες εγω θα την γλιτωσω.Αυτα στην πρωτη φαση.
Περναει ο καιρος ,οι μεν δεν σε πληρωνουν ,οι δε σου υποσχονται οτι θα πληρωθεις  μολις επελθει η "πολιιτικη αλλαγη" ,βλεπε Θεοδοσιαδης.Αυτα στην δευτερη φαση.
Φαση τριτη και φαρμακερη. Και ο πιο ηλιθιος απο εμας μαλλον (το γραφω με καποια συστολη),μαλλον λεω εχει καταλαβει οτι δεν θα πληρωθει......η
.....η εχει με συμβολαιο εξασφαλισει την προσωπικη ,επαγγελματικη,κοινωνικη ,συνδικαλιστιικη και πολιτικη του συνεχεια και ευημερια.Καποιοι απο εμας σιγουρα θα επιβιωσουν .Με τον εναν (εισοδηματα),η τον αλλον (συμβολαια πολιτικα και οικονομικα) τροπο.
Εκεινο που με κανει εντυπωση ειναι το "ευρος" της ηλιθιοτητας.Τελιικα εχουν δικιο καποιοι πιτσιρικαδες του χωρου μας που αποκαλουν δεινοσαυρους εμας τους μεγαλυτερους ..Βεβαια και απο αυτους μερικοι το κανουν πονηρα σκεπτομενοι αλλα υπαρχουν και εκεινοι που εχουν "πολιτικο" δικιο.Δηλαδη ποσο μακρια μπορει να ειναι η εποχη που για να κατουρησεις συναδελφε τον χειμωνα εβαζες παλτο,μιιας και η τουαλετα sic του σπιτιου σου εβρισκονταν μακρια απο αυτο τουλαχισττον 20 μετρα.Οι Ελληνες εχουμε αλλεργια στην μνημη.Και αμα ανηκεις και σε ενα επαγγελμα "ειδικων" συμφεροντων τοτε ειναι σιγουρο οτι καλλιεργεις την ληθη.Ομως η ληθη και η μορφωτικη υπαναπτυξη φερνουν καταστροφη.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο Συμπερασμα...
Προχθες σε ενα ποστ στο διαδικτυο εγραψα. "Οσο περισσοτερη καταστροφη τοσες πιο πολλες ευκαιριες"(ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ).
Αυτο ειναι το σχεδιο που εχει επιλεγει για την Ελλαδα. Και μαλιστα ειμαστε η πρωτη Ευρωπαικη χωρα απ οπου ο καπιταλισμος της καταστροφης εκανε την εισοδο του στην Ευρωπη. Μπηκε με "νομιμο" τροπο στις "δημοκρατιες".Η μεσαια ταξη ενας απο τους στοχους του .ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΑ.Γιναμε το συνορο αλλα και η χωρα της εξαθλιιωσης. Στην Ελλαδα υπαρχουν πολιτικοι σχηματισμοι ,τσιρακια αυτου του καπιταλιισμου.Κυβερνησαν και κυβερνουν. Το δυστυχημα ειναι οτι καποιοι απο εμας ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με αυτες τις κυβερνησεις. Και πρεπει να τους ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.Πρεπει να διαλεξουμε -επιτελους- με ποιους φαρμακοποιους ειμαστε και για ποιους παλεβουμε.
Αλλιως μην σας ακουσω να μυξοκλαιτε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου